14. december 2018
Sommer-perspektiv fra det nye boligområde i Lynge. Foto: KANT arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Sommer-perspektiv fra det nye boligområde i Lynge. Foto: KANT arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Land og by samles i nyt boligkvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Land og by samles i nyt boligkvarter
Opdateret 06. marts 2018 kl. 10:24
Allerød - 06. marts 2018 kl. 06:29
Af Niels IdskovFørste spadestik sker i marts 2019, og i sommeren 2020 skal det nye boligkvarter i Lynge tæt på Baunesvinget stå klar. Det skrive
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag underskrev Allerøds borgmester Karsten Längerich og Torben Røsler, der er administrerende direktør for Casa Nord, aftalen, som skal skabe et nyt boligområde i Lynge ved den gamle petanque-bane og spejderlejr.

Casa Nord har vundet udbuddet om etablering af boligbebyggelse på 4.000 m2 ved Baunesvinget.

Der opføres 40 boliger i en eller to etager i et område på godt 20.000 kvm afgrænset af Kollerødvej og Hillerødvej.

Den gennemgående, centrale vej i området skal hedde Ved Svinget, og boligerne kommer til at ligge side om side med amfiteater, bytteplads, grønne kiler og legepladser.

- Det virker som om, at bebyggelsen kommer til at afslutte eller fuldende byen, altså Lynge, og samtidig trækkes landskabet ind i byen. Det bliver ikke et område, der kommer til at vende ryggen imod Lynge, tværtimod, vurderer Agnete Thomsen, direktør i Allerød Kommune.

Firmaet Kant Arkitekter har lagt stregen til konkurrenceprojektet og har i gentænkningen af Baunesvinget sammen med Casa Nord leveret et projekt, som kigger på, hvordan man kan bevare og styrke den fællesskabsånd, der har hersket på stedet i årene med sportsudøvere og spejderaktiviteter - og samtidig bevare de grønne kvaliteter.

Boligerne fordeler sig på række- og dobbelthuse hovedsageligt i et plan i varierende størrelser.

- Allerød er en kommune i vækst med høj tilflytningsaktivitet, og derfor er det vigtigt, at vi sikrer en god boligudbygning, siger borgmester Karsten Längerich.

Byggeriet i Lynge har været undervejs i flere år, og en vigtig forudsætning for, at det nu kan realiseres, er den, at det er lykkedes at flytte de hidtige beboere, spejderne og petanque-spillerne fra LUI hen til Lyngehallen. Samtidig er området flyttet fra landzone til byzone.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk