21. januar 2021
Bjørn og Henrik Hannibal er gået all-in på julepynten på Lynge Kro og Hotel i år. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

Bjørn og Henrik Hannibal er gået all-in på julepynten på Lynge Kro og Hotel i år. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kroejer er bidt af en gal julenisse: Her er resultatet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kroejer er bidt af en gal julenisse: Her er resultatet
Allerød - 29. november 2020 kl. 07:15
Af Tekst: Martin Stokkebro Moestrup Foto: Jan F. Stephan

På Lynge Kro og Hotel har de i mange år gået op i julepynt, men i år har den fået endnu et nøk.

Det kommer blandt andet rimelig tydeligt til udtryk udefra, hvor hele facaden i år lyser op, hvilket ifølge kroejer Bjørn Hannibal allerede er blevet bemærket - og rost - af mange, der har kørt forbi kroen af Ganløsevej.

Med lidt hurtig hovedregning vurderer kroejeren selv, at julelyset må omfatte over 150.000 lamper uden for og inden for. For julepynten er skam ikke begrænset til den udvendige del af kroen. Inden for eksploderer det nærmest i julestjernerøde og grangrønne farver.

Kigger man ud af vinduet ud til haven smiler en kæmpe oppustelig julemand og en kæmpe oppustelig snemand til en. I baren i den store sal sidder en julemandsdukke i menneskestørrelse og smiler bedugget, og tre luftballoner med julemænd i gondolerne, der er nyindkøbt til i år, venter på at blive hængt op under det høje luft.

Der er kommet meget mere julebelysning på kroen i år, og Bjørn Hannibal regner med, at de er oppe åpå i hvert fald 150.000 julelamper.

"Både Hans og jeg er bidt af en gal julenisse. For mig handler den om nostalgi, hygge, glæde og minder om en god tid med venner og familie. I år har vi givet den fuld gas, men julen behøver ikke være stor og bombastisk. Den kan lige så godt være lille og hyggelig, og det er noget af det fine ved den for mig," siger Bjørn Hannibal.

Gang i telefonen

Den 32-årige kroejer overtog Lynge Kro og Hotel med sin mand, 54-årige Henrik Hannibal, i oktober sidste år. "Hans", som Bjørn Hannibal refererer til, er kroens tidligere ejer Hans Jørgensen, som i dag er køkkenchef på kroen. Det er torsdag, da Allerød Nyt kommer på besøg, og Hans står og steger flæsk i lange baner torsdag er stegt flæsk-dag på kroen.

"Min mand har altid drømt om at blive kroejer, og som venner af huset havde vi sagt til Hans, at han bare skulle ringe, hvis han en dag ikke gad mere, og det gjorde han så", fortæller Bjørn Hannibal.

Telefonen ringer med korte mellemrum, mens han viser rundt i den juleoppyntede kro. De er selvfølgelig ramt af corona, særligt af det med ingen selskaber på over ti personer, men de er hjulpet af at have meget plads, og så er mad ud af huset blevet populært hos deres kunder.

"Vi har oplevet rigtig god lokal opbakning, og der er mange, der ringer og bestiller. Vi sælger nu stegt flæsk hver dag, fordi vi ikke kan have så mange gæster om torsdagen, som vi plejede, og ifølge Hans har det betydet, at vi nemt sælger dobbelt så meget flæsk, som vi plejer, fortæller Bjørn Hannibal.

Julepynt fra Gran Canaria

Kroejerparret drev en restaurant på Gran Canaria i seks år, før de overtog Lynge Kro, og den restaurant var kendt som den bedst juleudsmykkede på spanske ø. De ejer stadig restauranten dernede, men den er lukket på grund af corona. Det er kommet Lynge Kro og Hotel til gode, fordi julepynten er blevet fragtet til Danmark.

Bjørn Hannibal vurderer, at der er omkring 1,5 kilometer guirlander på kroen, og de har 16 juletræer. Det ude på gårdspladsen er udstyret med en såkaldt 3D-mappet julelyskæde, der kan lyse i alskens farver.

Julemanden står og skuer ud over selskaberne i den store sal, mens en lidt mere bedugget julemand sidder i baren bag ved. Ved spejlet har busten af Dronning Margrethe fået mundbind på.

Vinduerne på den stue, hvor de overnattende gæster spiser deres morgenmad, er fyldt med julelego-landskaber som Bjørn Hannibal selv har designet og bygget af omkring 15.000 legoklodser.

Juleoppyntningen skete primært søndag den 16. november, hvor omkring 30 af kroens venner var forbi til en julepyntnings-arbejdsdag. Grundet corona var de delt op i tre hold af ti.

Man må sige, de er lykkedes med at gøre kroen, der næste år kan fejre sin 300 års fødselsdag, julet fra top til tå.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?