25. marts 2019
Mange borgere bruger det naturskønne område ved den tidligere Lynge Grusgrav, blandt andet til at bade. Men det er nu blevet forbudt af områdets ejer Rasmussen Event Aps. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Mange borgere bruger det naturskønne område ved den tidligere Lynge Grusgrav, blandt andet til at bade. Men det er nu blevet forbudt af områdets ejer Rasmussen Event Aps. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune undersøger om skilteskov er lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune undersøger om skilteskov er lovlig
Opdateret 12. juli 2018 kl. 09:51
Allerød - 12. juli 2018 kl. 09:14
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har skabt stor opmærksomhed og debat, at ejeren af Lynge Grusgrav, Rasmussen Event Aps, ved alle indgange til området i sidste uge satte massive forbudsskilte op.

arrow Læs også: Forbudsskilte i naturområde skyldes skrald

De mange daglige brugere af det smukke naturområde er fortørnede, og nu skal det undersøges, om skiltene er lovlige.

- Kommunen er ved at se på, om grundejerens skiltning overholder loven, siger borgmester Karsten Längerich (V).

Skiltene indeholder blandt andet et forbud imod badning i de tre søer, der er etableret i den gamle grusgrav, og Karsten Längerich understreger, at det er ejeren, der bestemmer, om man må bade på området. Kommunen har dog haft en finger med i spillet i forhold til badeforbuddet.

- Kommunen er blevet vidende om, at søerne opfattes som et badested, hvilket dette område ikke er, og derfor har kommunen henvendt sig til ejeren. Det kan være farligt at bade sådanne steder på grund af brat overgang til store dybder. Men det er grundejeren, der bestemmer, om der må bades, forudsat at vandets kvalitet er i orden, siger borgmesteren.

Hovedparten af området inklusiv søerne er privatejet, men kommunen ejer et hjørne af én af søerne. Det er ikke det område, der af brugerne i området opfattes som et badested, men ifølge Karsten Längerich er kommunen i gang med at undersøge, hvordan adgangen ned til søen på det kommunale areal skal håndteres.

- Her kunne det da være interessant at undersøge muligheden for at etablere en badestrand, men det kræver både undersøgelser af vandkvalitet, adgangsveje, forhold og økonomiske midler, siger han.

Som billederne viser er det ikke kun badning, der er blevet forbudt på området. Ifølge skiltene må man heller ikke fiske, campere eller tænde bål på området, ligesom det nu er forbudt at færdes på mountainbike, på knallert og til hest.

arrow Brugere: Skiltning er en magtdemonstration
18. juli 2018 kl. 04:45 Opdateret: kl. 10:57
arrow Badning forbudt i grusgrav
06. juli 2018 kl. 12:26 Opdateret: kl. 12:26

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede