23. marts 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høringssvar med fokus på støjdæmpning og trafiksikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høringssvar med fokus på støjdæmpning og trafiksikkerhed
Allerød - 16. november 2018 kl. 12:19
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et høringssvar, der er lavet på baggrund af input fra borgermøderne om Hillerødmotorvejens forlængelse, er sendt af sted fra Allerød Kommune til Vejdirektoratet. I svaret er der fokus på ordentlig støjdæmpende forhold, trafiksikkerhed og en sammenhængende infrastruktur, oplyser Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

- Udbygningen af Hillerød-motorvejens forlængelse til Hillerød er det største trafikprojekt i Nordsjælland. Derfor er det vigtigt at høre, hvad borgerne siger. Til borgermøderne blev der eksempelvis nævnt, at de nuværende rampeanlæg skal sikres for at kunne imødekomme problemer med afvikling af trafikken. Konkret er der allerede i dag problemer for den nordgående trafik fra motorvejen på afkørsel 11. En forlængelse af motorvejen skaber en sammenhængende og effektiv infrastruktur og øget trafiksikkerhed. Men det er kun, hvis udvidelsen munder ud i en 4-sporet motorvej med nødspor, udtaler borgmester Karsten Längerich (V) i den forbindelse.

I høringssvaret har kommunen også skrevet, at der med de kendte skadevirkninger fra vejstøj, bør arbejdes bredere med problemstillingerne. Dertil kommer at projektet generelt skal beskytte biodiversiteten i Allerød Kommune.

- Det glæder byrådet, at der nu ligger et udkast til VVM-redegørelse, der kan danne grundlag for en hurtig politisk proces. Kommunen er generelt positiv over for de tiltag, redegørelsen indeholder, men man kunne eksempelvis få vurderet effekten af forhøjelse af voldanlæg og skærme samt støjdæmpende asfalt, siger Miki Dam Larsen (S), som er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget.

Hele høringssvaret kan læses i referatet fra udvalgets møde den 6. november. Det ligger på kommunens hjemmeside.

Høringssvaret skal godkendes endeligt i Økonomiudvalget og byrådet, inden det sendes til Vejdirektoratet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede