24. januar 2021
Fødevarestyrelsen har været på kontrolbesøg i Rema1000 i Allerød og har ad to omgange fundet for gammel mad på hylderne. Foto: Allan Nørregaard
Fødevarestyrelsen har været på kontrolbesøg i Rema1000 i Allerød og har ad to omgange fundet for gammel mad på hylderne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel mad på hylderne i Rema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel mad på hylderne i Rema
Allerød - 30. juli 2020 kl. 05:06
Af Anna Törnqvist Jensen

Peter Larsen kaffe, der kunne holde sig til marts, jordnødder, der udløb i december sidste år, og en pose grøn Marmelit til sukkerfri syltning, der udløb helt tilbage i april 2017 var blandt de fund, Fødevarestyrelsen gjorde sig under et kontrolbesøg i Rema1000 på Lilledal.

Det var i slutningen af juni, at Fødevarestyrelsen fandt de for gamle madvarer i butikken, og under kontrolbesøget måtte Fødevarestyrelsen også indskærpe, at lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes rene, ligesom Rema1000 blev vejledt i temperaturovervågning, idet en kølemontre med kartoffelsalat og fersk kylling frøs fødevarerne. Ifølge kontrolrapporten lovede Rema1000 bod og bedring på sagerne, men de ulækre fund udløste to gebyrpålagte kontrolbesøg i butikken. Og den 23. juli var Fødevarestyrelsen så tilbage i Allerød.

Her kunne Fødevarestyrelsen glæde sig over, at rengøringen var bragt i orden, men til gengæld var der stadig gammel mad på hylderne.

»Det indskærpes, at fødevarer ikke må markedsføres under omstændigheder, som er egnet til at vildlede forbrugeren med hensyn til holdbarhed,« skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten og lister op, at der er fundet 12 poser kaffe, som var udløbet den 11. juni, 16 poser kaffe udløbet i maj, syv poser kaffe bedst før 15. april og to poser kaffe, som var udløbet den 27. marts. Alle var af mærket Peter Larsen.

Derudover fandt Fødevarestyrelsen også 37 poser Tørsleffs frysepulver, som var udløbet den 25. juni, 19 glas syltede dessert kirsebær, som var udløbet den 21. marts, tre poser kyllingepølser med sidste anvendelsesdato den 22. juli og endelig oksekødspølser udløbet den 21. juli.

»Købmanden mener, at forretningen var gennemgået for udløbne varer. Vi gør det igen,« står der i kontrolbesøget, at butikken lovede. Kontrolbesøget udløste endnu engang to gebyrbelagte opfølgende kontroller fra Fødevarestyrelsen.

Over for Ekstra Bladet, som også har omtalt kontrolbesøgene, lover Rema1000 at stramme op.

- Det er selvfølgelig ekstremt beklageligt, at der ikke var rettet op på forholdene, og købmanden er meget ked af det, der er sket. Og alle mulige forklaringer nytter intet, for kunderne skal have tillid til os, og her er sket fejl, der ikke må ske, så det er beklageligt, og vi strammer op, siger Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema1000 således til Ekstra Bladet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?