24. august 2019
Den nye virksomhed skal både have hovedkontor i Lynge og i Singapore. Fusionen imellem Widex og Sivantos er blevet godkendt af EU-kommissionen. Foto Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

Den nye virksomhed skal både have hovedkontor i Lynge og i Singapore. Fusionen imellem Widex og Sivantos er blevet godkendt af EU-kommissionen. Foto Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fusion kan koste lokale arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fusion kan koste lokale arbejdspladser
Allerød - 15. februar 2019 kl. 04:37
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

EU-Kommissionen har godkendt høreapparatproducenten Widex' fusion med Sivantos, og fusionen gennemføres i starten af marts. Dermed bliver det samlede selskab en af verdens tre største producenter af høreapparater og får mere end 10.000 ansatte på verdensplan.

arrow Læs også: Widex trækker ansøgning om kæmpefusion

Widex har i dag hovedkontor i Lynge, og det kommer virksomheden trods den store fusion også til at få fremover.

- Vi skal have to hovedkontorer i det nye firma, og hovedkontoret i Lynge vil stadig være et af dem. Der er ikke nogen planer om ændringer i den placering. Vi har en dejlig, flot bygning her, siger Widex' pressechef Andrew Arnold til Frederiksborg Amts Avis.

Om alle medarbejdere i den også skal blive, kan blive et mere åbent spørgsmål. Det antydede administrerende direktør i Widex Jørgen Jensen, da der i maj 2018 første gang blev skrevet om fusionsplanerne.

- Når du skal sætte holdet og organisationen til fremtiden, bliver det »best man and best woman for the job«. Der vil være overlappende funktioner, men det er svært at sige, hvor det kommer til at ske henne, sagde han dengang til avisen.

Han understregede samtidig, at der ikke er nogen, som skal flytte til Singapore, hvor Sivantos har sit hovedkontor.

- Der er ingen, der skal flytte til Singapore. Men man kan godt forestille sig, at nogen vil blive tilbudt at flytte, og for mig at se er det en af de muligheder, der nu åbner sig for medarbejderne. Der bliver 10.000 medarbejdere i det nye selskab, og det vil ikke være unaturligt, at der kommer til at ske en udveksling af medarbejdere, både mellem Tyskland, Singapore og Lynge. Det vil også være spændende at få nye kolleger her i Lynge, som kommer over seas fra, sagde han.

Sivantos udspringer af det tyske Siemens, men har altså hovedkontor i Singapore. Når fusionen efter forventningen falder i hak i næste måned, vil det nye selskab have en markedsandel på omkring 25 procent på globalt plan.

Widex ejes af Tøpholm- og Westermann-familierne, der er efterkommere af stifterne. Widex har i dag omkring 4250 medarbejdere, og virksomhedens produkter sælges i 105 lande.

Den fusionerede virksomhed vil blive ejet af kapitalfonden EQT, der ejer Sivantos, og Tøpholm- og Westermann-familierne. Sidstnævnte bliver den største aktionær.

arrow Fusion giver farlig konkurrence på markedet for høreapparater
16. maj 2018 kl. 10:29 Opdateret: kl. 10:30

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede