20. november 2019
Generalmajor Jens Garly holdt tale for SSR-soldaterne i forbindelse med, at styrken fredag fejrede sit 60 års jubilæum på Høvelte Kaserne. Foto:  Daniel Mathiasen
gallery icon

Se billedserie

Generalmajor Jens Garly holdt tale for SSR-soldaterne i forbindelse med, at styrken fredag fejrede sit 60 års jubilæum på Høvelte Kaserne. Foto: Daniel Mathiasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillig specialenhed fik ros af generalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillig specialenhed fik ros af generalen
Allerød - 22. juni 2019 kl. 05:45
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjemmeværnets nationale specialstyrke, kaldet SSR, fejrede fredag sit 60 års jubilæum med en reception på Høvelte Kaserne.

De fleste kan nok forestille sig, hvad der kræves af fysisk og mental styrke samt militær uddannelse for at blive jægersoldat. Men det er sandsynligvis de færreste, der ved, at Hjemmeværnet råder over en landsdækkende specialenhed, som består af soldater med tilsvarende evner.

SSR hedder enheden. Og den eneste forskel er, at soldaterne fra SSR, der står for Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni, er frivillige soldater. De løser deres soldateropgaver ved siden af civile job, uddannelser og familieliv.

Hjemmeværnets nationale specialstyrke, som støtter Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder også specialoperationsstyrker som Jægerkorpset og Frømandskorpset, har eksisteret i 60 år. Det blev i går fejret ved en reception på Høvelte Kaserne, hvor enheden hører hjemme.

I den anledning lagde chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, vejen forbi. Og han pegede i sin tale på det unikke i, at soldaterne fra SSR kan levere toppræstationer i samarbejde med andre specialoperationsstyrker. Til trods for at alle soldater er frivillige.

- Det kræver en særlig uddannelse og en særlig holdning at holde ved og levere de resultater, som I er i stand til. Det har I gjort igennem alle årene. Derfor må vi sige, at det er en speciel dag for en speciel enhed, sagde Jens Garly blandt andet.

grafik køb billede