9. december 2019
Virksomheden Weibel i Allerød, der producerer dopplerradarer til USA, har igen skabt et flot årsregnskab.
gallery icon

Se billedserie

Virksomheden Weibel i Allerød, der producerer dopplerradarer til USA, har igen skabt et flot årsregnskab.
Foto: Morten Bentzon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flot årsregnskab fra Weibel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flot årsregnskab fra Weibel
Allerød - 19. juli 2019 kl. 05:59
Af Niels Idskov Weibel Scientific A/S har fremlagt årsregnskab for 2018-2019, og radarvirksomhed fortsætter den solide vækst og præsenterer mark
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Weibel, der er kendt som producent og udvikler af højteknologiske Doppler-radarer, har i det seneste regnskabsår skabt en bruttofortjeneste på 157 mio. kr.. Der er tale om en fremgang på 17 procent i forhold til rekordåret 2015-2016. Dette års resultat er steget med 140 procent i forhold året før og ender på 40,4 mio. kr.

Årsresultatet efter skat var i 2016-17 på 11,1 mio. kr. og året efter på 16,8 mio. kr.

»Det har været endnu et fantastisk år, hvor vi har leveret en meget stor vækst i resultat, samtidig med at vi fortsætter med at investere i nye arbejdspladser og i udvikling af ny teknologi. Vores globale konkurrenter har svært at indhente os, fordi vi er gode til at forudse behov i markedet og være helt i front med den teknologiske udvikling. Vores radarer kan simpelthen noget, som ingen andre kan levere, og det er vi kendt for i hele verden,« siger firmaets administrerende direktør Peder R. Pedersen.

Omsætningen er især drevet af en stor kontrakt med det amerikanske forsvar om levering af tre radarer, som Weibel vandt i 2017 som underleverandør til verdens største forsvarsvirksomhed, Lockheed Martin. Radarvirksomheden har nemlig netop sendt den første af de nyudviklede radarer mod USA, hvor de skal anvendes til test og kvalificering af våbensystemer, blandt andet til bekæmpelse af droner.

»Det er vores hidtil største kontrakt til det amerikanske forsvar, og den har løftet Weibel op i forsvarsindustriens absolutte verdenselite. Udover mange års bearbejdning af det amerikanske marked og et tæt samarbejde med Lockheed Martin var ordren en direkte konsekvens af politikernes store opbakning til dansk forsvarsindustri i forbindelse med aftalen om F-35 kampflyene. Og dette er kun begydelsen, for der er en stor efterspørgsel på teknologien,«uddyber Peder R. Pedersen.

Weibel Scientific har med stor succes insourcet al udvikling og produktion, og den solide vækst har resulteret i en en stigning i antal medarbejdere på 50 procent i løbet af de seneste 18 måneder, så virksomheden nu beskæftiger 150 medarbejdere. Langt størstedelen har base på hovedkontoret i Allerød, men ved årsskiftet åbnede Weibel også kontor i Norge. Det skete som led i at vinde et eksplosivt voksende marked for overvågning af droner.