15. juli 2019
Ældreplejen i Allerød indrapporterede færre hændelser i 2018 end i 2017, viser en opgørelse. Foto: Allan Nørregaard
Ældreplejen i Allerød indrapporterede færre hændelser i 2018 end i 2017, viser en opgørelse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre utilsigtede hændelser i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre utilsigtede hændelser i ældreplejen
Allerød - 14. marts 2019 kl. 04:36
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre utilsigtede hændelser er blevet indrapporterede i ældreplejen i Allerød i 2018. I alt 419 gange er en sådan hændelse blev registreret, og det er 175 færre end i 2017. Hovedparten af de indrapporterede utilsigtede hændelser drejer sig om medicin og fald, og kun i et enkelt tilfælde har hændelsen haft et udfald, der hører under kategorien »alvorlig skade«.

En utilsigtet hændelse er en situation, hvor noget ikke går som forventet, eller hvor en patient er kommet til skade eller har været i risiko for at blive skadet.

- Det, der er vigtigt, er, at en registrering af en utilsigtet hændelse ikke noget negativt. Det er en måde, man lærer af sine fejl på. Det er et rigtig vigtigt ledelses- og udviklingsværktøj, siger formand for Sundheds- og Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen (S).

Formålet med at indberette de utilsigtede hændelser er nemlig at fremme patientsikkerheden, at lære af hændelserne og ikke mindst at opbygge systemer, der mindsker risikoen for at hændelsen sker igen.

- Derfor er det heller ikke nødvendigvis en god nyhed, at tallet er faldet. Vi glæder os over det, hvis det er fordi, man har været bedre til at fokusere. Mange indberetninger behøver ikke at være skidt. Det kan tværtimod være et udtryk for fokus, og at man arbejder med dem, siger Jesper Holdflod Pallesen.

Ifølge forvaltningen kan faldet i antallet af indberettede hændelser skyldes flere ting. Blandt andet at der i organisationen er mere fokus på borgersikkerhed generelt som en følge af forbedringsarbejdet »I sikre hænder«, samt at der er implementeret et nyt omsorgssystem, som har taget opmærksomhed fra indberetningen.

Hændelserne inddeles i alvorlighedsgrader, som beskriver, hvilke skader der er sket. Der er fem alvorlighedsgrader: ingen skade, mild skade, moderat skade, alvorlig skade og død.

Landets kommuner har indrapporteret utilsigtede hændelser i den fælles database »Dansk Patientsikkerhedsdatabase« siden 2010.

Oversigten over hvor mange utilsigtede hændelser, der er indrapporteret i de forskellige afdelinger samt typen og graden af alvorlighed kan ses på Allerød Kommunes hjemmeside i »Årsrapport for utilsigtede hændelser 2018«, der er bilag til SVBUs møde den 5. marts.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede