14. december 2018
Mellem 150 og 200 kom for at sige farvel til Jørgen Johansen onsdag eftermiddag. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Mellem 150 og 200 kom for at sige farvel til Jørgen Johansen onsdag eftermiddag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et varmt og vemodigt borgmester-farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et varmt og vemodigt borgmester-farvel
Allerød - 10. januar 2018 kl. 22:37
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag eftermiddag var der afskedsreception for tidligere borgmester i Allerød Jørgen Johansen (K). Ved den lejlighed, fandt gæsterne blandt andet ud af, hvad »En Jørgen« er. Vil du også vide det, så læs med her.

Allerede inden mødetidspunktet klokken 15 strømmede gæsterne ind på Allerød Rådhus til Jørgen Johansens afskedsreception. Og mængden af afskedsgaver på borgerservices disk voksede hurtigt fra stor til enorm.

I døren for at tage imod stod hovedpersonen selv, og gav blandt andet hånd til en masse tidligere og nuværende byrådsmedlemmer. Heriblandt Thomas Kirkegaard, Lea Herdal, Olav B. Christensen, Erling Petersen, Erik Lund, Jesper Holdflod, Lone Hansen og Marie Kirk Andersen.

Også tidligere og nuværende borgmesterkollegaer som Morten Slotved (K) fra Hørsholm, Willy Eliassen (tidligere Egedal) og Jørgen Johansens efterfølger i Allerød, Karsten Längerich var kommet for at sige farvel.

Sidstnævnte tog også ordet for som den første at sige tak for indsatsen.

- I fire år har du haft det måske mest spændende job, man kan have som politiker. Du har talt med borgerne om alle mulige sager, der har påvirket deres hverdag, og i de svære sager har du som borgmester spillet en ekstremt vigtig rolle. Jeg ved, at Farremosesagen har været hård for dig, men den har også udviklet dig som menneske, sagde Karsten Längerich blandt andet.

En enkelt periode, fire år, fik Jørgen Johansen lov til at sidde i borgmesterstolen. Men selvom tiden var kort, har den gjort indtryk på ham. Det lagde han ikke skjul på, da han fik ordet. - Hvor er det helt vildt dejligt, at I er kommet så mange i dag. Det betyder meget for mig, sagde en tydeligt rørt Jørgen Johansen og fortsatte:

- Mange stiller mig spørgsmålet, hvordan er det ikke at skulle være borgmester mere? Svaret er, at det er forfærdeligt hårdt. Og jeg har været fantastisk ked af det, fantastisk skuffet og fantastisk vred. Men for hver dag, der går, forsvinder det lidt, og det er det, det handler om.

Nok var der vemod, men der var også megen varme og latter ved receptionen. Blandt andet da kommunaldirektør Morten Knudsen holdt tale for Jørgen Johansen.

Ved den lejlighed kom det blandt andet frem, at man på rådhuset opererer med udtrykket »En Jørgen«.

- Ved du, hvad »En Jørgen« er?, lød spørgsmålet fra kommunaldirektør til tidligere borgmester.

- Ja!, lød svaret prompte fra en smilende Jørgen Johansen.

- En Jørgen det er, når man sidder i kantinen og lige får spildt lidt på sit tøj.

- Ja, man må sige, at det har været meget nyttigt for dig at bo så tæt på rådhuset. Og jeg har ikke tal på, hvor mange slips du har lånt af mig, bekræftede Morten Knudsen, mens forsamlingen grinede.

Kommunaldirektøren kunne også afsløre, at Jørgen Johansen er meget konkurrencemindet. Noget der blandt andet kom til udtryk, da han sidste år dystede imod mellemtrinnet på Kratbjergskolen i disciplinen triathlon.

Men også kommunens indbyggertal er blevet genstand for hans konkurrence-gen.

- Vi har haft mange diskussioner om, hvordan antallet af indbyggere i kommunen ville udvikle sig indtil 1. januar 2018, og Jørgen mente, at hans bud var suverænt det bedste. Så vi lavede faktisk et væddemål om det, fortalte Morten Knudsen, inden han overrakte konvolutterne med resultatet til Jørgen Johansen.

Det mundede ud i lidt af en jubelscene hos den tidligere borgmester, da det gik op for ham, at han faktisk var tættere på det faktiske tal end kommunaldirektøren.

Så måske et job i betting-branchen venter forude?

- Jeg er gået i gang med at søge jobs. Jeg har aftalt møde med fagforeningen og med jobcenteret, og jeg ser lyst på det. Jeg aner ikke, hvad jeg skal lave. Men jeg glæder mig og tror, at det bliver spændende, sagde Jørgen Johansen og fik nogle af dagens bedste krammere af sin kones små niecer, Caroline og Camilla.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk