21. januar 2021
Når alt det ekstra og sjove er aflyst på grund af corona, kan der være brug for en cykeltur for at få nogle gode oplevelser sammen med klassekammeraterne. Derfor tog en klasse fra Allerød Gymnasium torsdag i Hareskoven.
gallery icon

Se billedserie

Når alt det ekstra og sjove er aflyst på grund af corona, kan der være brug for en cykeltur for at få nogle gode oplevelser sammen med klassekammeraterne. Derfor tog en klasse fra Allerød Gymnasium torsdag i Hareskoven.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En skoledag på to hjul i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En skoledag på to hjul i skoven

Hafjell blev til Hareskoven, da covid-19 tog livet af idrætsklassen skitur til Norge. I går tog eleverne på mtb-tur i Hareskoven som et lille plaster på såret.

Allerød - 26. november 2020 kl. 19:27
Af Janne Mulvad

- Jeg håber, I er klar til at lave noget og bruge nogle kræfter. I bliver beskidte, og I kommer til at svede lidt.

Mountainbike-guiden Simon fra Mtb-tours står i skovbrynet i støvregnen ved Gl. Hareskovvej sammen med en flok piger fra 3.g på Allerød Gymnasium. Pigerne er trukket i i sort træningstøj og hvide cykelhjelme, og har fået udleveret hver sin lidt mudrede mountainbike.

Om få minutter skal de sætte sig i sadlerne og begynde et par timers tur rundt i Hareskoven.

Pigerne og deres klassekammerater, som allerede er cyklet afsted ud på det røde mtb-spor i Hareskoven, har skiftet en almindelig dag på gymnasiet hjemme i Allerød ud med en dag i skoven på cykel.

En slags erstatning til klassen, som må opgive en planlagt skitur til Hafjell i Norge i uge 3.

Skituren er ellers en fast del af pensum i 3.g, når man vælger idrætslinjen på Allerød Gymnasium, og for nogle elever er turen den udslagsgivende faktor for, hvorfor de vælger netop den linje.

Men for få uger siden stod det klart, at skituren, ligesom så meget andet, må aflyses på grund af corona.

- Det er lidt røv. Det her er jo ikke rigtig en erstatning for en skitur, lyder det fra en af pigerne om den aflyste skitur, og det er der enighed om i flokken.

- En af grundene til, at man vælger idrætslinjen er den skitur, siger en anden, indtil en tredje finder ja-hatten frem og siger højt:

- Jeg tror, det bliver ret sjovt.

Idrætslærer Andreas Grann Andersen ved godt, at dagen i Hareskoven er en fattig erstatning for seks dage på Hafjell, hvor eleverne bor sammen i hytter og giver den gas i sneen seks dage.

- Eleverne var rigtig kede af ikke at komme afsted. Det er en fantastisk tur. De må ikke drikke alkohol, så det er bare ren hygge om aftenerne. Og det her er jo ikke helt en erstatning for det.

- For at få et eller andet med noget socialt samvær har vi så lavet sådan en tur i dag. Vi skal ud og cykle et par timer i Hareskoven, og det faglige er sat i baggrunden. Det er det sociale og samværet, der betyder noget i dag. Og så det med at præsentere dem for en ny sportsgren, siger han.

Efter cykelturen skal eleverne løbe rundt om Søndersø, en tur på lidt mere end fem kilometer.

Netop de 29 elever, som nu træder i pedalerne og klatrer op af Hareskovens stejle bakker, er hårdt ramt af coronapandemiens konsekvenser. I foråret skulle klassen have været afsted på studietur til Malaga. Eleverne nåede at bestille og få leveret de klassiske studieturs-sweatshirts, men det var også det eneste, de fik. Verden blev lukket, og turen aflyst.

Generelt har undervisningen været ramt af de mange coronarestriktioner, der har præget det meste af 2020.

- Vi kan jo ikke tage i svømmehallen eller andre ting. Men heldigvis kan vi godt lave sådan en aktivitet som i dag, fordi det er udenfor, siger Andreas Grann Andersen om dagen i Hareskoven.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?