29. oktober 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt så mange smittede i Allerød: Dybt bekymrende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt så mange smittede i Allerød: Dybt bekymrende
Allerød - 19. september 2020 kl. 15:30
Af Janne Mulvad

Allerød er fra fredag til lørdag gået fra 7 til 14 smittede, og ligger nu på samme niveau, som en række andre kommuner omkring København. Med de nye smittede er incidenstallet (hvor mange smittede) for Allerød på 55 pr 100.000 borgere. Det får borgmester Karsten Längerich til at udtale bekymring.

- Det er dybt bekymrende, at vi ser en fordobling i antallet af nye smittede inden for den seneste uge. Derfor har kommunen her til eftermiddag været i dialog Styrelsen for Patientsikkerhed om situationen. Der bliver ikke indført nye restriktioner i Allerød Kommune i dag, men det er nødvendigt at følge tallene tæt og vi skal alle sammen sørger for at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi skal være omhyggelige med at forebygge smitte og helt grundlæggende handler det fortsat om at vaske hænder, spritte af og holde afstand, siger han.

At være i rød zone betyder ikke nødvendigvis, at der er noget der skal lukkes eller andet, men det betyder, at sundhedsmyndighederne og kommunen holder et ekstra vågent øje med udviklingen og mulige forebyggende tiltag. Hvis der kommer nye tiltag, informerer kommunen om det via pressen og kommunens hjemmeside alleroed.dk.

Kommunen indskærper over for samarbejdspartnere, foreninger, uddannelsessteder og mange andre over en bred kam at overholde Sundhedsstyrelsens 5 råd:

Vask ofte hænder eller brug håndsprit

Host eller nys i dit ærme
Undgå håndtryk, kindkys og kram

Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen

Hold afstand - og bed andre tage hensyn

Derudover skal man blive hjemme fra arbejde og fritidsaktiviteter, hvis man føler sig sløj, er syg eller har nogen som helst symptomer på Covid-19 og bruge mundbind i den offentlige transport.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?