19. april 2021
Ellen Marie Steen Andersen (t.v.) og Emily Louise Kyst fra Allerød Gymnasium har netop færdiggjort deres to-årige ATU-forløb. Privatfoto
Ellen Marie Steen Andersen (t.v.) og Emily Louise Kyst fra Allerød Gymnasium har netop færdiggjort deres to-årige ATU-forløb. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Diplomer til talentfulde unge fra Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diplomer til talentfulde unge fra Allerød
Allerød - 25. februar 2021 kl. 13:28

Fire 3.g-elever fra Allerød Gymnasium har netop afsluttet deres to-årige forløb på Akademiet for Talentfulde Unge, ATU, og modtaget deres velfortjente diplomer.

ATU tilbyder skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever diplomprogrammer med faglige oplæg, workshops og projektarbejde i samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske fag samt innovation og entreprenørskab.

De fire elever er Ellen Marie Steen Andersen, Emily Louise Kyst, Julie Dalsgaard Hollmann og Victor Gyimóthy Mørup-Petersen, og flere af dem melder om gode oplevelser - selv om de har været udfordret i en corona-tid.

"Det virtuelle har selvfølgelig sat begrænsninger for udbyttet af undervisningen, især socialt. Det sociale er netop en væsentlig del af ATU-fællesskabet, som har haft svært ved at trives under de vanskelige forhold," lydet det fra Emily Louise Kyst i en pressemeddelelse fra Allerød Gymnasium.

Hun kan dog også melde om udbytte i corona-tiden:

"Jeg har haft mulighed for at afprøve undervisning på universitetsniveau i form af forelæsninger. Blandt andet var jeg til et foredrag om epidemier og pandemier med en af de dygtigste 'sygdomsdetektiver' Thea Kølsen Fischer," fortæller Emily Louise Kyst.

Nye venskaber på campen

Både hun og Ellen Marie Steen Andersen fortæller også om sommercampen i 2019 som en fantastisk oplevelse, hvor de var sammen med unge fra andre gymnasier:

"Campen gav mig både mulighed for at fordybe mig i faget 'moderne genteknologi' og bruge aftnerne sammen med de andre unge og skabe nye venskaber. Jeg snakker stadig med flere af dem," beretter Ellen Marie Steen Andersen.

Allerød Gymnasium har yderligere fire elever i gang med et ATU-forløb og syv elever fra de nye 1.g klasser er ved at skrive deres ansøgning til ATU om optagelse til et forløb, der starter til foråret og løber over de næste to år. jesl

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?