17. oktober 2019
Erik Lund var kandidat for Konservative i hele Nordsjællands Storkreds og have således ikke sin egen kreds. Det blev til godt 1000 stemmer, hvilket ikke rakte til en plads i Folketinget. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Erik Lund var kandidat for Konservative i hele Nordsjællands Storkreds og have således ikke sin egen kreds. Det blev til godt 1000 stemmer, hvilket ikke rakte til en plads i Folketinget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsprofiler kommer ikke i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsprofiler kommer ikke i Folketinget
Allerød - 06. juni 2019 kl. 21:07
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hverken Miki Dam Larsen eller Erik Lund fik stemmer nok til en plads i Folketingets sal ved onsdagens valg.

Med 1025 personlige stemmer lykkedes det ikke for tidligere Allerød-borgmester Erik Lund at tilkæmpe sig en plads i det nye folketing. Men det tager den politiske veteran, der har 25 år som byrådspolitiker på bagen, med oprejst pande.

- Jeg fik en smule flere personlige stemmer end sidst, hvor det blev til 978, men det er jo næsten umuligt, når man ikke har sin egen valgkreds, hvor man står nummer et på stemmesedlen. Det betyder rigtig meget, siger Erik Lund, der på forhånd vidste, at det ville blive svært.

Han glæder sig over, at Konservative overordnet set fik et fantastisk valg.

- Det er jo helt vildt at fordoble mandattallet. Det er rigtig flot. Mette Abildgaard laver et kanonvalg og får næsten 10.000 stemmer, det er rigtig flot. Og Birgitte Bergmann gør det også rigtig godt, siger Erik Lund, der nu er klar til igen at hellige sig det kommunalpolitiske.

- Jeg kan love, at det var sidste gang, jeg stillede op til Folketinget.

Heller ikke Socialdemokraten Miki Dam Larsen fik held med sit kandidatur ved folketingsvalget. Han fik 1299 personlige stemmer, hvoraf de 1001 blev hentet med et flot valg i hjemmekredsen Rudersdal. Men det var alligevel ikke nok til en plads.

- Nick Hækkerup fik flest stemmer i Rudersdalkredsen med Allerød og Rudersdal, og skulle jeg have haft en chance, skulle jeg have vundet den kreds, siger 32-årige Miki Dam Larsen, der ikke bliver en af de tre mandater, som Socialdemokratiet vandt i Nordsjælland.

Men det erfarne byrådsmedlem, der også er viceborgmester i Allerød er afklaret med, at det ikke blev til en plads på Christiansborg i denne omgang.

- Jeg har indstillet mig på ikke at blive valgt, da jeg var opstillet i den sværeste kreds i Nordsjælland. Men jeg har gjort mig nogle erfaringer, og jeg er ikke blevet afskrækket, siger han og glæder sig over, at han har bidraget til det samlede resultat.

Tidligere byrådsmedlem i Allerød Jesper Hammer, der er organisatorisk næstformand i Nye Borgerlige, blev heller ikke valgt ind i Folketinget. Han og John Jensen blev partiets første byrådsmedlemmer, da de skiftede deres lokalliste Det Nye Allerød ud med Nye Borgerlige, men pladsen i byrådet, som Jesper Hammer mistede ved kommunalvalget i 2017, kunne altså ikke veksles til en stol i Folketinget.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede