17. november 2018
Feminine Roser er en gruppe kvinder under Socialdemokratiet i Allerød. De har holdt debatmøder med deltagelse af kvinder de seneste 12 år og i år blev det holdt i Mungo Park. Foto: Camilla Fræhr Hansen
gallery icon

Se billedserie

Feminine Roser er en gruppe kvinder under Socialdemokratiet i Allerød. De har holdt debatmøder med deltagelse af kvinder de seneste 12 år og i år blev det holdt i Mungo Park. Foto: Camilla Fræhr Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet skal have flere kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet skal have flere kvinder
Allerød - 13. november 2017 kl. 06:24
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der er hanekamp i byrådet, så går hønsegården i gang. Lørdag var seks kvindelige kandidater samlet i Mungo Park til valgdebat.

Lasse Bo Handberg er den nye teaterchef i Mungo Park, men lørdag eftermiddag var han ordstyrer for seks kvindelige politikere. Her blev det blandt andet diskuteret, hvordan et byråd med flere kvindelige medlemmer ville se ud.

Det havde Lea Herdal fra Alternativet et bud på:

- Beslutningerne i Allerød Byråd vil blive mere kvalificeret og nuanceret, hvis vi var mere ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder. Jeg sidder nogle gange og kigger på en debat i byrådssalen. Der kan foregå nogle heftige debatter. Nogle gange kan jeg godt tænke: 'Hvad er dog det for en hanekamp, der foregår mellem d'herrer?', siger Lea Herdal og fortsætter:

- Tit sidder man ene kvinde sammen med en forsamling mænd, og så kan man godt føle sig lidt uden for, da der er et fælles sprog hos mænd, som nogle gange kan gøre, at man føler sig lidt uden for som kvinde. Derfor er det vigtigt, at vi som kvinder også er med og vægter de bløde værdier. Det er lige så vigtigt som økonomi og tekniske beslutninger.

Det var en udtalelse, som samlede salen med bifald, da der var stor enighed. I en munter overlægning om, hvem af mænd og kvinder, der snakker mest, giver Lasse Bo Handberg ordet videre til Lone Hansen (V):

- Når man sidder i politik med de her mænd, så er det jo hele tiden spørgsmålet om at få det sidste ord og hele tiden blive hørt, siger Lone Hansen og fortsætter:

kv- Det er en hanekamp nogle gange. Det tror jeg faktisk, at vi kvinder, hvis der var nogle flere af os, kunne være med til at dulme det lidt ned. Vi har nogle flere bløde værdier, og vi tager nogle gange flere beslutninger med hjertet og med maven, end vi måske gør med hovedet, men det gør vi jo med helhedens interesse.

Feminine Roser, der stod for arrangementet i Mungo Park, donerede 5000 kroner til Ungerådet i Allerød. Ungerådet skal være med til at sikre, at de unges behov i byen bliver hørt.

- For os handler det ikke nødvendigvis om, at der skal bygges noget nyt til os. Det handler om, at der skal være nogle tilbud, som ikke kun er på Allerød Gymnasium. Os, der ikke længere går der, har ikke meget fællesskab her, der binder os sammen. Vi har brug for jeres hjælp, ideer og viden, så hvad vil I gøre, for at danne et fællesskab for unge på tværs af aldre og uddannelser? spørger en af medlemmerne fra Ungerådet i Allerød, og her var Jeanette Oxfeldt (K) hurtig med et svar:

- Den der kan jobbet, skal også have jobbet, siger hun og fortsætter:

- Hvis de unge virkelig vil gøre noget ved det, så er det byrådets opgave at sætte nogle penge af. Ting tager den tid, der er sat af til det. Sæt et eller to år af til det, så de unge, der kæmper for det i Ungerådet, kan se det.

Det er Merete Them Kjølholm (R) enig i:

- Vi skal arbejde for at give de unge et miljø, de kan opholde sig i. Skaber man miljøet for dem, kan det være, vi kan skabe miljøet for andre og skabe mere byliv.

Læs mere i dagens Frederiksborg Amts Avis

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk