10. juli 2020
Eftersom det ikke er tilladt at filme eller fotografere under byrådsmøderne, er der ikke mange billeder derfra i arkiverne. Her er dog et taget før et møde i sidste byrådsperiode. Foto: Kenn Thomsen
Eftersom det ikke er tilladt at filme eller fotografere under byrådsmøderne, er der ikke mange billeder derfra i arkiverne. Her er dog et taget før et møde i sidste byrådsperiode. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd vil ikke filmes under møderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd vil ikke filmes under møderne
Allerød - 03. december 2019 kl. 18:23
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et forslag fra en borger om at filme byrådsmøderne i Allerød og lægge dem på kommunens hjemmeside er blevet afvist.

Borgeren havde forud for det seneste byrådsmøde spurgt til muligheden for at transmittere byrådsmøderne fremover, så borgerne efterfølgende kan se og høre, hvad der bliver talt om på møderne.

»Formålet er at vække borgernes interesse yderligere for, hvad der sker på byrådsmøderne, og at borgerne kan se og lytte til hvad lige netop deres politisk valgte repræsentanter siger og stemmer på møderne. Det vil i det hele taget fremme demokratiprocessen i Allerød Kommune«, lød det i henvendelsen fra Willy Andreæ.

Men den argumentation bed byrådet ikke på. Blandt andet på grund af en mangeårig praksis om, at der ikke må filmes eller tages billeder under igangværende byrådsmøder.

Derudover mente borgmester Karsten Längerich (V) slet ikke, at det er nødvendigt at transmittere møderne.

- Det ville være muligt at lave lydtransmissioner, men det vil være bekosteligt. Vores møder er heldigvis korte, så herfra skal der lyde en stor opfordring til at komme og overvære dem, sagde han og tilføjede:

- Jeg vil også tage initiativ til, at flere skoleklasser kommer og overværer dem.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?