3. juni 2020
Borgmester Karsten Längerich (V) har sammen med det øvrige byråd i Allerød sendt et brev til finansminister Nikolaj Wammen, Folketingets partier og Kommunernes Landsforening, hvor de opfordrer til, at de økonomiske rammer ændres for at hjælpe kommunerne og virksomhederne med vækst. Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Karsten Längerich (V) har sammen med det øvrige byråd i Allerød sendt et brev til finansminister Nikolaj Wammen, Folketingets partier og Kommunernes Landsforening, hvor de opfordrer til, at de økonomiske rammer ændres for at hjælpe kommunerne og virksomhederne med vækst. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd i appel til finansminister: De økonomiske rammer bør ændres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd i appel til finansminister: De økonomiske rammer bør ændres
Allerød - 23. marts 2020 kl. 17:08
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et enigt Allerød Byråd har sendt et samlet brev til finansminister Nikolaj Wammen, Folketingets partier og Kommunernes Landsforening, hvori de opfordre til, at kommunernes økonomiske rammer løsnes, så væksten understøttes.

Konkret anbefaler byrådet, at anlægsrammen suspenderes i mindst tre år, så flere anlægs- og vedligeholdelsesaktiviteter kan fremrykkes, at kommunerne skal have mulighed for at optage lån til det, og at kommunerne skal have tilskud til at igangsætte udvalgte service- og anlægsopgaver.

- Det er en vanskelig tid vi er i. Både staten, regionerne og kommunerne gør alt, hvad vi kan for at afbøde de sundhedsmæssige effekter af corona-pandemien, og i Allerød Kommune påtager vi os vores forpligtelser - uanset omfanget. Men allerede nu kan vi se, at pandemien kommer til at få store økonomiske konsekvenser for Danmark. Vi ser at rigtig mange erhvervsdrivende i Allerød lider, og vi vil som kommune gerne hjælpe med at igangsætte offentlige anlægsprojekter, siger borgmester Karsten Längerich i en pressemeddelelse og uddyber:

- I Allerød Kommune har vi valgt at fremrykke betalinger til leverandører, og er også i gang med at se på at fremrykke vedligeholdelses- og anlægsopgaver for at hjælpe erhvervslivet. Vi har dog behov for videre rammer fra statens side, end dem som findes i dag. Derfor har et samlet byråd rettet henvendelse til finansministeren for at gøre opmærksom på, at de nuværende aftaler om kommunernes økonomi ikke er brugbare, da virkeligheden er en helt anden nu - og det skal der handles på. Vi skal som kommuner have muligheden for at igangsætte arbejder i en periode, indtil det private erhvervsliv vil komme i gang igen.

Efter finanskrisen i 2009-11 blev der af den daværende regering iværksat tilsvarende tiltag, men de kom alt for sent, lyder meldingen i brevet. Tiltagene skal vedtages nu, for at der kan sættes gang i aktiviteterne, og håndværkerne kan planlægge med, at opgaverne kommer, så de holder gang i deres virksomheder, slutter brevet til finansministeren.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?