17. januar 2018
Det er i Farremosen, at Pankas imod de fleste Allerød-borgeres ønske, planlægger at opføre et asfaltværk. Foto: Allan Nørregaard
Det er i Farremosen, at Pankas imod de fleste Allerød-borgeres ønske, planlægger at opføre et asfaltværk. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd går hele vejen i asfaltsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd går hele vejen i asfaltsag
Allerød - 12. oktober 2017 kl. 05:52
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gruppeformand Erik Lund gik en anelse udenfor gængs konservativ sprogbrug, da han motiverede sit partis ønske om at gå hele vejen i undersøgelserne af om der kan pladeres et asfaltværk i Farremosen.

arrow Læs også: Borgere kæmper videre mod asfalt

- Der er ingen, der skal fucke med vores grundvand, sagde han, og det blev fulgt op med:

- Vi vil ikke acceptere, at en virksomhed støjer så meget, at det kan høres i vore boligområder, og vi vil ikke acceptere lugt af tjære i vores boligområder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dermed var linjen lagt omkring det punkt på dagsordenen, der havde lokket op imod 300 Allerød-borgere til byrådsmøde. Konservative fastslog, at de vil gå hele vejen.

Miki Dam Larsen fra Socialdemokratiet fastslog, at der er tale om en sag uden lette løsninger, og at Allerød Kommune får brug for velvilje fra de overordnede myndigheder og Pankas, og tilføjede, at det vil give god mening også at undersøge mulighederne for en alternativ placering.

Et enigt byråd bakkede endeligt op bag en beslutning med fire punkter, og det blev modtaget med klapsalver fra tilhørerne.

Det blev besluttet af byrådet, at der fremlægges en sag i fagudvalg, Økonomiudvalg og byrådet med alle de handlemuligheder, kommunen har, herunder mulighederne for en VVM-undersøgelse, paragraf 14-forbud og eventuelle alternative placeringer i kommunen.

Det hedder videre: At Allerød Kommune som en del af spor 2-høringen om Fingerplanen for 2017 retter henvendelse til Erhvervsministeren med et ønske om, at Farremosen ikke længere indgår i landsplanlægningen som et areal til brug for virksomheder med særlige beliggenhedskrav, men alene som et areal til transport og logistik. Den konkrete formulering besluttes på et ekstraordinært byrådsmøde fredag 13. oktober kl. 7.30.

Dertil kommer, at alle miljøforhold skal reguleres i miljøgodkendelsen, og at miljøgodkendelsen vil blive fremlagt for byrådet. Endelig vil der blive afholdt borgermøde i uge 43 om erhvervsområdet i Farremosen.

arrow Nej til asfaltværk kan medføre millionkrav mod kommunen
25. oktober 2017 kl. 05:47 Opdateret: kl. 23:30
arrow Borgere sender appel til Brian Mikkelsen
18. oktober 2017 kl. 10:49 Opdateret: kl. 10:49
arrow Byrådet sender brev til ministeren
14. oktober 2017 kl. 06:23 Opdateret: kl. 17:44
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk