26. juni 2019
Der skal laves en helhedsplan for bymidten i Lillerød. Ved et borgermøde senere på måneden kan borgerne komme med deres input. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der skal laves en helhedsplan for bymidten i Lillerød. Ved et borgermøde senere på måneden kan borgerne komme med deres input. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bymidte venter på borgernes input

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bymidte venter på borgernes input
Allerød - 16. januar 2019 kl. 04:35
Af Anne-Mette Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I årevis har borgere og politikere talt om, hvordan man kan få bymidten i Lillerød til at fungere bedre og hænge mere sammen. Nu skal der alvor bag ordene, og Allerød Kommune er derfor gået i gang med at lave en helhedsplan for byens midte.

arrow Læs også: Bymidten skal være det gode mødested

Planen skal sætte fokus på både udfordringerne og mulighederne i bymidten, og i sidste ende skal den danne grundlag for en ny lokalplan for netop bymidten.

- Helhedsplanen skal se på bymidtens udvikling i et bredt perspektiv og sørge for, at de mange hensyn, der skal tages, spiller sammen. Det er vigtigt, at planen har et langsigtet fokus, så den bliver et stærkt styringsværktøj, som kan være med til at realisere de mange ønsker, der er for området, siger borgmester Karsten Längerich (V) om planen, der skal rundt om mange temaer vedrørende bymidten.

Formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Miki Dam Larsen (S) supplerer:

- Helhedsplanen vil betyde, at man har et bedre overblik over, hvad der er af muligheder i bymidten. Vi har fået klare anbefalinger om, at der faktisk er rigtig gode muligheder i Allerød, som et sted man ønsker at opholde sig udover indkøb. Men det er vigtigt at huske, at det vi fra politisk hold kan primært er at skabe mulighederne, som private investorer så kan gribe og udvikle.

Der er som antydet også mange borgere, der har en mening om bymidten i Lillerød. Hvordan den skal se ud, hvilke tilbud den skal have, hvordan man får det hele til at hænge sammen. Derfor inviterer kommunen alle interesserede borgere til borgermøde om bymidten. Det finder sted i den store sal i Skoven 4 onsdag den 30. januar mellem klokken 19 og 21.

Ifølge Miki Dam Larsen er det vigtigt at høre, hvad borgerne har at sige.

- Helhedsplanen skal sætte en klar retning, blandet andet på baggrund af de mange input vi håber at få på borgermødet. På den måde får vi en plan, der beskriver, hvordan vores alles bymidte skal udvikle sig i fremtiden, og som alle parter kan blive enige om, siger han.

Aftenen begynder med et oplæg om mennesker, byer og byliv af Gehl Arkitekter. Det er en tegnestue, der arbejder med, hvordan rummene mellem husene bliver attraktive at færdes og opholde sig i. Efter oplægget er der dialogboder, hvor borgerne kan give deres besyv med og få en snak om forskellige emner. Det kan blandt andet være detailhandel, foreningsliv, kultur, bæredygtighed, historie, tryghed, byliv og arkitektur.

I boderne kan man møde Lokalhistorisk Arkiv, Allerød Handelsforening, Seniorrådet, Friluftsrådet, Mungo Park, Fritidsnævnet, Allerød Bio, Danmarks Naturfredningsforening og mange flere.

Ifølge en pressemeddelelse fra Allerød Kommune vil input fra aftenen indgå i den efterfølgende politiske proces, der munder ud i, at byrådet skal træffe beslutning om bymidtens fremtidige udvikling.

arrow Borgermøde om bymidten: Kulturcafé og legeplads ønskes
31. januar 2019 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:31
arrow Ejendomsudvikling sættes på standby
17. januar 2019 kl. 05:18 Opdateret: kl. 14:51

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede