15. maj 2021
Jens-Erik Klose (t.h.) og formanden for Lynge-Uggeløse Brugsforening Kenneth Rasmussen i frugt- og grøntafdelingen, der bliver udvidet, når administrationen rykker op på den nybyggede førstesal. Mundbindene er taget af for kameraet skyld.
gallery icon

Se billedserie

Jens-Erik Klose (t.h.) og formanden for Lynge-Uggeløse Brugsforening Kenneth Rasmussen i frugt- og grøntafdelingen, der bliver udvidet, når administrationen rykker op på den nybyggede førstesal. Mundbindene er taget af for kameraet skyld.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugsen udvider og har havecenter-planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugsen udvider og har havecenter-planer

Der sker ting og sager i SuperBrugsen i Lynge. Etableringen af en ny første sal til ti millioner kroner er så småt gået i gang, der er planer om et nyt havecenter, og så har man købt den tidligere Handelsbanken

Opdateret 21. april 2021 kl. 09:23
Allerød - 21. april 2021 kl. 07:03
Af Tekst: Martin Stokkebro Moestrup Foto: Jan F. Stephan

Tirsdag i denne uge startede man på at flytte flaskeindleveringen i SuperBrugsen i Lynge fra de nuværende to flaskeautomater inde i butikken til én automat uden for på endesiden af butikken ud mod søen.

Flytningen er dog kun midlertidig, forsikrer uddeler Jens-Erik Klose.

"Når byggeperioden er overstået vender vi tilbage til de to automater inde i butikken," siger han.

'Byggeperioden' refererer til, at SuperBrugsen i Lynge nu går ind i det, uddeleren selv kalder "step 3" af den udvidelsesproces, der i 2018 betød, at man fik en helt ny slagterafdeling og et nyt højlager. Det sidste skridt er byggeriet af en førstesal på 200 kvadratmeter, der vil frigive plads i stueetagen til etableringen af en pakkepostafdeling samt udvidelse af frugt- og grøntafdelingen.

Visualisering af SuperBrugsens kommende 1. sal set fra Hillerødvej. Illustration: ak83 arkitekter/SuperBrugsen i Lynge

Prisen for de tre steps ialt lander i omegnen af 25 millioner kroner. Af dem udgør førstesalen cirka ti millioner kroner. Den ekstra sal kommer til at huse supermarkedets administrative del, og de ekstra kvadratmeter er tiltrængte. Jens-Erik Klose blev uddeler i Lynge i 1993. Dengang var omsætningen på 40 millioner kroner med moms. Nu er man oppe på 110 millioner uden moms.

"Vi var cirka 25 medarbejdere, da jeg startde. I dag er vi 105 ansatte, så i forhold til virksomhedens størrelse er vi simpelthen vokset ud af vores lokaler," forklarer Jens-Erik Klose.

Byggetilladelsen har man på plads, og går byggeriet efter planen står førstesalen klar medio september i år. Den kommer til at have indgang fra brugsens bagside og vil kun kunne ses fra Hillerødvej.

Jens-Erik Klose og SuperBrugsen i Lynge har i dag de samme antal kvadratmeter til administration, som man havde, da uddeleren startede tilbage i 1993. Dengang var man 25 ansatte. I dag er man 105 og har derfor brug for mere plads.

Planer om stort havecenter

Udvidelsesplanerne stopper dog ikke her. Således skal medlemmerne af Allerød Kommunes teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalg snart tage stilling til et ønske fra SuperBrugsen om at etablere et havecenter i midten af parkeringspladsen ude foran supermarkedet.

"Blandt de 43 selvstændige brugsforeninger på Sjælland har vi den tredjestørste blomsterafdelinger. Vi har nogle piger i afdelingen, der gør det sindsygt godt, så vi mangler plads," forklarer uddeleren.

Havecentret kommer til at have form som et slags drivhus/orangeri, som man kan køre en indkøbsvogn ned igennem. Det kommer ikke til at gå ud over antallet af af parkeringspladser, hvis politikerne godkender det, forsikrer Jens-Erik Klose.

Visualisering af SuperBrugsens måske kommende havecenter. Illustration: ak83 arkitekter/SuperBrugsen i Lynge

Har købt Handelsbanken

SuperBrugsen i Lynges pakke- og postafdeling er i dag ovre i Handelsbankens tidligere lokaler, men rykker som nævnt tilbage og ind i supermarkedets lokaler. Når det sker, skal SuperBrugsen ud og finde en ny lejer af den tidligere bank, for man har nemlig gennem sit ejendomsselskab Lbt Ejendomme købt bank-lokalerne per 1. marts.

"Det kunne være noget pop-up, det kunne være en antikvitetshandler. You name it. Alt er i spil. Vi har købt den for at få en indflydelse på udviklingen af bytorvet og påvirke udviklingen af byen i stedet for at se på tomme lokaler," siger Jens-Erik Klose.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?