16. januar 2019
Borgmester Karsten Längerich (V). Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Karsten Längerich (V). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester og viceborgmester trætte af debat: Udviklingen i Farremosen kan ikke stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester og viceborgmester trætte af debat: Udviklingen i Farremosen kan ikke stoppes
Opdateret 13. juni 2018 kl. 13:01
Allerød - 13. juni 2018 kl. 11:56
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgernes modstand og kritikken generelt kan ikke bremse udviklingen i Farremosen - det planlagte erhvervsområde i Allerød Kommune - skriver borgmester Karsten Längerich (V) og viceborgmester Miki Dam Larsen (S) i et fælles indlæg til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Se billederne fra protest-demo: Borgerne vil ikke finde sig i Farremosen

»De mange løsrevne udsagn om, at der er fejl både historisk og nutidigt, bygger på en formodning om, at en granskning af disse løsrevne fragmenter vil kunne stoppe udviklingen af et erhvervsområde. Det kan det efter vores opfattelse ikke«, understreger de to i indlægget, hvori de også opfordrer borgerne til at se fremad og bruge ressourcerne på at komme godt videre.

»Vi er nået til et punkt i sagen om erhvervsområdet ved Farremosen, hvor det gælder om at se fremad. Et enkelt kig på kommunens hjemmeside vidner om, at vi nu er nået til svaret på spørgsmål 117 samt utallige dokumenter, redegørelser og notater, der er udarbejdet af skatteydernes penge. På trods af det må vi fortsat - her trekvart år senere - lægge øre til mangt og meget og sågar anklager som blandt andet, at kommunen har ladet kommende virksomheder i Farremosen diktere, hvad der skal stå i en lokalplan, kommunen lader virksomhederne forurene grundvandet, og at miljølovgivningen ikke bliver overholdt«, skriver borgmesteren og viceborgmesteren, som mener, at præmisserne for en saglig debat er blevet dårlige.

»Derfor er det nødvendigt at stoppe op i en debat, der er ved at løbe af sporet, og i stedet bruge ressourcerne på at se fremad. Kommunen skal sikre, at der stilles de rigtige krav i myndighedsafgørelserne. Afgørelser træffes inden for de rammer, der er fastsat af lovgivningen. Kommunen skal også sikre, at der efterfølgende bliver ført et grundigt miljøtilsyn. Det skal vi være optaget af«, lyder det.

I indlægget fortæller de to også, at de ikke mener, der er basis for den bekymring for drikkevandet, som mange ellers har givet udtryk for.

»Da erhvervsområdet Farremosen blev indskrevet i kommuneplanen i 2013 fik kommunen den eksterne konsulent Niras til at vurdere grundvandsforholdene. Konklusionen var, at der godt kunne etableres et sådant erhvervsområde på det sted. Niras' grundvandsredegørelse indgik i arbejdet med kommuneplanen, og i lokalplanen er der også særlige bestemmelser om at beskytte grundvandet«, fortæller Karsten Längerich og Miki Dam Larsen og tilføjer, at kommunen netop har fået Niras til at lave et supplerende notat til grundvandsredegørelsen for Farremosen.

»Konklusionen er igen den samme. Derudover viser redegørelsen, at det ikke er korrekt, at erhvervsområdet ved Farremosen ligger oven på en kildeplads til Lynge Overdrevs Vandværk. Dette bekræftes af nye beregninger udført af Rambøll«.

»Placering af virksomheder med særlige beliggenhedskrav i områder med særlige drikkevandsinteresser reguleres i bekendtgørelse og vejledning om kommunernes planlægning i områder med særlige drikkevandsinteresser. Heraf fremgår, at hvis sådant byggeri skal gennemføres, skal der laves en grundvandsredegørelse. Det har kommunen gjort. Der er ikke en forbudsliste imod denne type virksomheder på OSD-områder, men derimod skærpede krav og vilkår for virksomhedernes virke«, oplyser borgmester og viceborgmester.

arrow Se videoerne: Massive protester imod tung industri
21. juni 2018 kl. 19:36 Opdateret: kl. 19:36
arrow Virksomheder flytter fra forurenede grunde til en ren Farremosen
19. juni 2018 kl. 20:45 Opdateret: kl. 20:45
arrow Borgere: Trusler om sagsanlæg i Farremosen var bluff
04. juni 2018 kl. 05:14 Opdateret: kl. 20:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk