29. marts 2020
Byggeriet på den gamle posthusgrund, hvor der nu både er boliger og dagligvarehandel er et af de seneste eksempler på nybyggeri i bymidten. I fremtiden vil der uden tvivl komme mere. Foto: Allan Nørregaard
Byggeriet på den gamle posthusgrund, hvor der nu både er boliger og dagligvarehandel er et af de seneste eksempler på nybyggeri i bymidten. I fremtiden vil der uden tvivl komme mere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere trætte af arrogant mødeform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere trætte af arrogant mødeform
Opdateret 06. september 2019 kl. 09:47
Allerød - 05. september 2019 kl. 16:39
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunen fik input til bymidtens udvikling, da borgere var inviteret til at debattere den kommende lokalplan for området. Men der var utilfredshed med mødeformen blandt de fremmødte borgere, som ikke fik lov til at stille spørgsmål i plenum.

arrow Læs også: Høj bymidte bekymrer naboer

- Alt i sol, måne og stjerner tyder på fortætning omkring stationerne. Det handler både om at sikre et varieret boligudbud, og at få kunder i butikken til handels- og kulturlivet, sagde planchef Per Jul Hansen blandt andet i et oplæg.

Hvorefter han forudså, at der nok ville blive stillet mange spørgsmål til netop den del af den kommende lokalplan, som handler om fortætning af bymidten. Altså at bygge højere. Det fik han ret i. Og flere tilhørere gav udtryk for, at de gerne ville stille de spørgsmål i et samlet forum, så alle kunne høre både spørgsmål og svar.

- Der er et par ting, som vi bliver nødt til at få afklaret, som én sagde.

Men de blev henvist til de såkaldte dialogboder, hvor tilhørerne efter oplægget i et mindre forum kunne stille spørgsmål til politikere og forvaltning opdelt efter forskellige temaer.

Det var en form, der var udbredt utilfredshed med blandt de fremmødte, og blandt andet blev kaldt »arrogant«.

Et forslag til ny lokalplan for bymidten forventes af være klar omkring årsskiftet, hvorefter det kommer i høring. En endelige lokalplan vil forligge omkring sommeren 2020.