7. maj 2021
Borgerne i Allerød opfordres til at lade sig teste så meget som muligt, da smitten igen er stigende i kommunen. Foto: Allan Nørregaard
Borgerne i Allerød opfordres til at lade sig teste så meget som muligt, da smitten igen er stigende i kommunen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymring: Smitten stiger igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymring: Smitten stiger igen
Allerød - 16. april 2021 kl. 22:20
Af Anne-Mette Rasmussen

Efter en længere periode med lav smitten, er smittetallene igen stigende i Allerød Kommune. Således blev antallet af smittede per 100.000 indbyggere fordoblet i perioden fra den 10. til den fredag den 16. april, hvor det såkaldte incidenstal var oppe på 125. Det vil sige, at der reelt er 32 smittede i kommunen.

Det bekymrer borgmester Karsten Längerich (V).

- Det er bekymrende, at smitten stiger i Allerød, og lad os håbe, at det bare er kortvarigt. Derfor er det vigtigt, at vi alle passer rigtigt godt på nu og specielt holder os fra de store sammenkomster, så vi ikke skal lukke ned igen. Det vil ikke være til at bære, udtaler han i en pressemeddelelse og henviser til de nye nationale regler, der betyder risiko for automatisk nedlukning i enkelte kommuner eller sogne ved for høje smittetal.

Selvom smitten er stigende i kommunen, åbner samfund gradvist mere op, også i Allerød. 5. til 9. klasse er kommet i skole med fysisk fremmøde, de liberale erhverv og caféerne genåbner, og det samme gælder flere områder inden for kultur- og fritidstilbud. Det glæder borgmesteren.

- Jeg ved, at mange børn og voksne glæder sig over, at vi får flere muligheder i dagligdagen. Borgerne i Allerød er ansvarlige og lader sig teste i stor stil. Det er rigtig godt og nødvendigt, så vi kan holde fast i genåbningens glæde. Det er skønt, at foråret er på vej, så vi kan benytte os af de udendørs rum og dermed minimere risikoen for smitte. Derfor en opfordring herfra til at komme ud i naturen og bruge de åbne rum og landskaber. Samtidig vil jeg også opfordre til, at vi alle lader os teste så meget som muligt. Vi skal fastholde genåbningen i Allerød, og det kræver en indsats af alle, siger Karsten Längerich.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?