15. december 2018
Cirka sådan her kommer BWSC-kraftværket i Benin til at se ud, når det står færdigt.
Cirka sådan her kommer BWSC-kraftværket i Benin til at se ud, når det står færdigt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BWSC leverer kraftværk til Benin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BWSC leverer kraftværk til Benin
Allerød - 08. januar 2018 kl. 05:59
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To gange i løbet af 2017 vandt kraftværkspecialisten Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) kontrakter i Vestafrika. Senest i Benin, hvortil virksomheden skal levere et 120 MW kraftværk. Ifølge virksomheden selv vil kraftværket være det mest effektive af sin type i regionen, når det står færdigt, hvilket det forventes at gøre bare 18 måneder efter, arbejdet går i gang, skriver Frederiksborg Amts Avis.

BWSC har fået kontrakten, som er på 125 millioner euro, i konsortium med MAN Diesel og Turbo (MDT). De skal sammen levere et »komplet nøglefærdigt kraftværk«, som blandt andet består af en helt ny motorhal til syv MDT-motorer samt al den infrastruktur, der hører til. Det oplyser BWSC i en pressemeddelelse.

- Vi er glade og taknemmelige for, at dette vigtige projekt er kommet i hus. Ordren understreger BWSCs styrke som førende leverandør af den mest effektive energiteknologi tilgængelig på markedet i dag. Projektet markerer kulminationen på et nært samarbejde mellem kunden og BWSC og demonstrerer vores evne til at arbejde med regeringer og interessenter overalt i verden. Den er baseret på vores erfaring og kompetencer fra energibranchen, vores globale tilstedeværelse og knowhow fra vores godt 900 ansatte, siger Anders Heine Jensen, der er administrerende direktør for BWSC, i den forbindelse.

Tidligere på året landede ingeniør- og entreprenørvirksomheden med hovedsæde i Allerød en kontrakt på et andet kraftværk i Vestafrika, nemlig i landet Mali. Den kontrakt var på 675 millioner kroner og udover levering af selve kraftværket rummer den også drift af værket i mindst 13 år.

Kontrakten blev skrevet under i juli måned og var BWSCs første projekt i Vestafrika i 10 år. Nu har virksomheden altså fulgt op med kontrakten i Benin.

BWSC har leveret mere end 180 kraftværker til 53 lande verden over. I 2016 omsatte virksomheden for 2,9 milliarder kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk