16. oktober 2018
Der var ikke flertal i byrådet for at nedlægge et såkaldt § 14-forbud på erhvervsområdet ved Farremosen, hvor Pankas har planer om at bygge en asfaltfabrik. Foto: Allan Nørregaard
Der var ikke flertal i byrådet for at nedlægge et såkaldt § 14-forbud på erhvervsområdet ved Farremosen, hvor Pankas har planer om at bygge en asfaltfabrik. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Asfaltværket rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asfaltværket rykker tættere på
Opdateret 17. november 2017 kl. 10:00
Allerød - 17. november 2017 kl. 09:38
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

13 ud af 21 byrådsmedlemmer stemte tidligt fredag morgen nej til at nedlægge et § 14-forbud på erhvervsområdet Farremosen.

arrow Læs også: - Jeg er ked af det på kommunens vegne i dag

Dermed kan Pankas umiddelbart fortsætte etableringen af et asfaltværk i overensstemmelse med de gældende regler.

Imod forbuddet stemte Socialdemokratiet, Venstre, Nye Borgerlige, Radikale, SF, Alternativet, Enhedslisten og Borgerlig Velfærd.

Det skete blandt andet med argumentet om, at man ikke kan forhindre asfaltværket i at komme ved at nedlægge forbuddet.

- Sagen bunder i, at vi gav Widex lov til at bygge på et område, der ellers var udlagt til klasse 6-7 virksomheder. Vi søgte om tilgivelse for det hos staten, men det fik vi ikke. Vi fik at vide: enten river I Widex-bygningen ned, eller også udlægger I et andet klasse 6-7 område. Vi er blevet pålagt det her. Derfor vil det være fuldstændig udsigtsløst at lave et § 14-forbud. Det er at stikke blår i øjnene på folk, for vi har én gang fået statens afgørelse i den her sag, sagde John Køhler fra lokallisten Borgerlig Velfærd.

Miki Dam Larsen fra Socialdemokratiet sagde blandt andet:

- Aldrig har der været mere pres på én sag, end der er her. Aldrig har dilemmaet imellem borgernes interesser på lang sigt og politikernes interesser på kort sigt været større. Men det handler om ærlighed omkring, hvilke muligheder der er. Og lad os sige, det ikke handlede om at blive valgt. Så var der slet ikke noget at diskutere, for det tekniske i sagen er helt klart. Vi kan ikke stoppe Pankas. Vi har ledt efter et halmstrå at klinge os til, men det halmstrå er der ikke.

Konservatives syv byrådsmedlemmer samt Blovstrødlistens ene stemte for at nedlægge et § 14-forbud og dermed bremse aktiviteterne på området i et år.

- Konservative har været meget klar i spyttet og har meldt ud, at vi vil forsøge os med alle tænkelige, lovlige midler at forhindre opførelsen af et asfaltværk i Allerød Kommune. Vi forudser et erstatningskrav med ro i sjælen, da vi vurderer, at vi har en god sag, når/hvis den skal behandles ved domstolen. Vi har nemlig en tro på, at erhvervsministeren vil ændre områdets karakter ved revision af Fingerplanen, og så vil vi nok ikke blive dømt nogen erstatning. Hvis det omvendt skulle vise sig, at ministeren ikke vil ændre områdets karakter, er forsinkelsen af byggeriet så lille, at en eventuel erstatning nok vil blive tilsvarende lille, sagde Konservatives gruppeformand Erik Lund blandt andet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk