23. november 2017
En medarbejder fra Center Sandholm er blevet frikendt i en sag om vold mod en af beboerne. Foto: Allan Nørregaard
En medarbejder fra Center Sandholm er blevet frikendt i en sag om vold mod en af beboerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansat fra Center Sandholm frikendt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansat fra Center Sandholm frikendt for vold
Allerød - 21. april 2017 kl. 09:27
Af Ann-Sophie Meyer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 42-årig medarbejder fra Center Sandholm er blevet frifundet for vold mod en mandlig beruset beboer.

Episoden fandt sted den 16. november 2016. Tiltalen mod den 42-årige medarbejder lød på, at han skulle have sparket til en mandlig beboer, så han tabte sin bakke med mad. Derefter skulle medarbejderen have skubbet beboeren ud af kantinen, så beboeren faldt på trappestenen, og så skulle den 42-årige have sparket til beboerens fod, som lå på dørtrinnet, så døren kunne lukkes. Det fremgår af dombogen i Retten i Hillerød.

Men den tiltalte har nægtet sig skyldig, og da sagen var for retten i marts, endte det med, at medarbejderen blev frifundet.

Det var to af medarbejderens kollegaer, der indberettede episoden, som de overværede fra hver deres kontor overfor kantinen. De vidnede begge i retten, og de fortalte, at de havde set, at deres kollega skubbede beboeren ud ad døren, hvorpå han sparkede til beboerens ben, som lå henover dørtrinnet.

Beboeren vidnede også selv, men han kunne ikke huske episoden, fordi han var påvirket af alkohol, da det skete, forklarede han i retten.

Da den tiltalte afgav forklaring, forklarede han, at han opholdt sig i kantinen for at holde opsyn, da episoden fandt sted. Ifølge medarbejderen var den fulde beboer kommet op at skændes med en anden beboer, hvilket resulterede i, at medarbejderen bad den anden beboer om at forlade kantinen. Derefter hjalp han den fulde beboer ud, fordi kantinen skulle til at lukke.

Han forklarede også, at beboeren faldt, da de nåede til døren, og at han prøvede at afvige faldet ved at gribe fat i beboerens trøje. Da beboeren kom ned at sidde, vippede han beboerens ben væk fra dørtrinnet, så døren kunne lukkes.

Der var tre dommere til stede, da sagen var for retten. Den ene dommer mente, at der var tilstrækkelige beviser for, at medarbejderen har været voldelig over for beboeren. Han lagde vægt på, at de to kollegaers forklaringer var troværdige og sammenhængende.

Men de to andre dommere mente ikke, at der var fremført tilstrækkelige beviser i sagen. De lagde vægt på, at de to vidner havde begrænset udsyn, at beboeren ikke havde fysiske skader, og at faldet kunne skyldes, at beboeren var påvirket af alkohol. Derfor blev medarbejderen frifundet.

Sagen var for Retten i Hillerød den 27. marts.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk