21. april 2021
Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Allerød. Arkivfoto: Hans-Jørgen Johansen
Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Allerød. Arkivfoto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerød får bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerød får bedre mobildækning
Allerød - 07. marts 2021 kl. 07:45

Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Allerød med en ny masteposition ved Skovmosen. Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere. Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier. Og den vil også sikre kapacitet i området omkring Allerød fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger, skriver Teleselskabet 3 i en pressemeddelelse.

Mere brug for mobilnettet hjemme

Stadig flere danskere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd. Og med 5G-teknologien kommer mobilt bredbånd for alvor til at tage fart som et alternativ til kablet bredbånd og fibernet, lyder det fra 3.

"I løbet af i år forventer vi at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet. Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber," siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

3's forventninger til den nye teknologi støttes blandt andet af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten "5G Consumer Potential" fra 2019 spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G. Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt.

3's netværk dækker 99 procent af befolkningen med 4G og består af knap 2.400 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket. 3 har desuden begyndt udrulningen af 5G de første steder i landet.

Jk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?