20. november 2019
Aktivister er i aktion foran Udlændingecenter Ellebæk i et døgns tid for at protestere imod forholdene på stedet. Foto: Kenn Thomsen
Aktivister er i aktion foran Udlændingecenter Ellebæk i et døgns tid for at protestere imod forholdene på stedet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktion i gang ved udlændingecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktion i gang ved udlændingecenter
Allerød - 17. juni 2019 kl. 20:55
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden mandag eftermiddag har aktivister i samarbejdet »Luk Ellebæk« været i aktion for at sætte fokus på forholdene i Ellebæk fængsel. Aktionen går ud på at være samlet foran Udlændingecenter Ellebæk i 24 timer for at markere ønsket om at lukke stedet, da aktivisterne mener, at stedet dagligt foranlediger »gennemgribende overgreb på de indsatte«, som det formuleres.

- Udlændingecenter Ellebæk er en skamplet på det danske retssamfund. Ellebæk er en del af det herskende paradigme i dansk udlændingepolitik, der handler om, at hvis bare man behandler mennesker usselt nok, forsvinder de. Stedets funktion og praksis er blevet kritiseret i utallige rapporter og hos mange forskellige uvildige organisationer og institutioner. Fra Amnesty og Ombudsmanden til FN. Personalet og kriminalforsorgen, der driver Ellebæk, er i den grad også skyldige i den kritik. Nu motiverer vi dem med aktioner til at lave det om, siger talsmanden for »Luk Ellebæk«, Jonas Mitchell.

Aktivisterne var på plads foran Ellebæk mandag ved 16-tiden og forventer at være der til omkring klokken 13 tirsdag. Undervejs i aktionen vil der være fællesspisning, taler, sang og performances.

grafik køb billede