15. januar 2021
Lise og Jørgen Falsters kat har nu været væk siden natten til tirsdag. De er overbeviste om, at en kommunal hjemmehjælper har stjålet katten. Foto: Allan Nørregaard
Lise og Jørgen Falsters kat har nu været væk siden natten til tirsdag. De er overbeviste om, at en kommunal hjemmehjælper har stjålet katten. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ægtepar mistede kat efter besøg fra hjemmehjælpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar mistede kat efter besøg fra hjemmehjælpen
Allerød - 21. oktober 2019 kl. 04:02
Af Anna Törnqvist Jensen

Lise og Jørgen Falster fra Allerød har mistet tilliden til den kommunale hjemmepleje, fordi parrets kat forsvandt efter natligt besøg af hjemmehjælper.

arrow Læs også: Katten Maomis er vendt hjem

Da Lise Falster, som har sclerose, fik hjemmehjælp natten til mandag i sidste uge, var alt ikke, som det plejer. Ifølge Lise Falster og hendes mand, Jørgen Falster, talte den hjemmeplejer, som var i parrets hjem, enormt meget om parrets tre-årige kat af racen Maine Coon.

- Hun nussede katten, da hun kom ind og sagde: »Nej, hvor er det dog en sød kat. Se, hvor tryg den er ved mig.« Hun spurgte også, om hun ikke skulle overtage den, når nu den var så tryg ved hende, fortæller Jørgen Falster til Frederiksborg Amts Avis.

Kat1

Det er den tre-årige racekat Maomis,
som er blevet væk. Foto: Privat


Ifølge parret spurgte hjemmeplejeren også, om hun måtte lukke katten ud, og det svarede Lise Falster klart nej til.

Da parret vågnede næste morgen, var katten væk. Lise og Jørgen Falster er overbeviste om, at katten blev stjålet af hjemmeplejeren. Derfor har parret anmeldt sagen til både Nordsjællands Politi og Allerød Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Den må være taget. Den holder sig altid til matriklen, når den er ude, og den ville aldrig være så længe væk. Og hvis den bare var smuttet med hende ud, da hun gik, så ville hun vel lige have sagt noget, siger Jørgen Falster.

Nordsjællands Politi har afvist at efterforske sagen yderligere, og Allerød Kommune ønsker ikke at kommentere sagen over for Frederiksborg Amts Avis. I et brev til Lise og Jørgen Falster skriver kommunen dog, at hjemmeplejeren ikke kan genkende parrets udlægning af sagen.

- Man er jo magtesløs. I Allerød Kommune står medarbejderens ord åbenbart mere til troende end borgerens. At nogle kan finde på det her over for Lise, som er bundet til sin kørestol og har så meget glæde af sine katte, det begriber jeg ikke. Og det er dybt problematisk, når hjemmeplejen har adgang til vores hjem og til enhver tid kan låse sig ind. Det kræver altså en høj grad af tillid.

arrow Kat forsvandt med hjemmeplejen
21. oktober 2019 kl. 04:32 Opdateret: kl. 17:39
arrow Kommune er tavs i katte-sag
21. oktober 2019 kl. 04:27 Opdateret: kl. 17:41
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?