4. april 2020
Peter Stauning mener, at den økonomiske gevinst ved et salg af Fru Lunds Villa vil blive meget lav, når man har trukket udgifterne til klargørelse af salg fra. Foto: Allan Nørregaard
Peter Stauning mener, at den økonomiske gevinst ved et salg af Fru Lunds Villa vil blive meget lav, når man har trukket udgifterne til klargørelse af salg fra. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev: Gevinst ved villlasalg er minimal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev: Gevinst ved villlasalg er minimal
Allerød - 13. december 2018 kl. 04:23
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal Fru Lunds Villa sættes til salg, eller skal sagen sendes tilbage til Kultur- og Idrætsudvalget, så det kan gå i dialog med Musikskolens bestyrelse og de borgere, der har fremsat forslag til en udgiftsneutral bevaring af villaen?

arrow Læs også: Byrådsmedlem: Fru Lund-aftale er sjusk

Det skal byrådet i aften, torsdag, tage stilling til.

I sidste uge meldte forligspartierne ud, at de var blevet enige om at sætte Fru Lunds Villa til salg, men at aktiviteterne i Billedskolen stadig skal flyttes. En borgergruppe, der kæmper for at bevare aktiviteterne i bygningen, har i stedet stillet et borgerforslag, der skal behandles på byrådsmødet. Her har flere end 95 borgere skrevet under, så forslaget kan blive politisk behandlet.

Forslaget går på at sende sagen tilbage til Kultur- og Idrætsudvalget og få den behandlet igen i dialog med borgergruppen og Musikskolens bestyrelse.

Lille økonomisk gevinst
Forvaltningen vurderer, at man kan sælge villaen for en million kroner. Men Peter Stauning, der er med i borgergruppen, mener, at beregninger viser, at kommunen vil få en meget lille økonomisk gevinst ud af et salg af villaen.

»Det er naturligvis altid ønskeligt, at bystyret ser på mulige økonomiske gevinster til kommunen, men er der i virkelighedens verden en sådan gevinst?«, skriver han i et brev til Frederiksborg Amts Avis.

Han henviser til kommunens eget referat af byrådsmødet tilbage i februar måned, hvor kommunen lister en lang række udgifter op, som kommunen skal betale, inden Fru Lunds Villa kan sælges. Det drejer sig blandt andet om udgifter til en selvstændig strømforsyning, flytning af en sirenemast, fjernelse af asfaltbelæsning hvis køber ønsker det, salgsbestræbelser og mæglerhonorar og flytning af busskur.

»De samlede udgifter forbundet med udbud og salg af ejendommen udgør således 740.000 kroner. Hermed er den mulige økonomiske gevinst reduceret til 260.000 kroner uden garanti mod, at enkelte poster bliver større, og gevinsten tilsvarende mindre end anslået. Det er set før«, skriver Peter Stauning.

Vedligehold trækker prisen ned
Derudover kommer udgifter til vedligeholdelse de næste år, som de næste tre år estimeres til 765.000 kroner, hvilket ifølge Peter Stauning kan have en betydning for salgsprisen.

»Samlet er det min vurdering, at såvel Allerød kommune som Musik- og Kulturskolen vil være bedst tjent med at søge en anden løsning end salget af Fru Lunds villa. Et sådant alternativt forslag vil blive forelagt byrådet ved behandlingen af Fru Lunds villa på førstkommende byrådsmøde den 13. december (i aften, red.) til mulig opfølgende drøftelse i udvalget for Kultur og Idræt og beslutning på et senere byrådsmøde. Så meget kan siges nu, at forslaget er udgiftsneutralt i forhold til forligsbudgettet for 2019-2026, samt at det vil give tiltrængt arbejdsro for lærere og elever ved Musik- og Kulturskolen for så vidt angår Fru Lunds villa«, slutter Peter Stauning.

arrow Konservative: - Dejligt at huset bliver bevaret
08. december 2018 kl. 14:56 Opdateret: kl. 13:55
arrow Borgmester: - Det er denne model, vi har kunnet tale os til rette om
08. december 2018 kl. 04:24 Opdateret: kl. 22:04
arrow Chokerede over salgs-udmelding
07. december 2018 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:25