22. oktober 2020
Der er kommet 22 klager over tilladelserne til asfaltvirksomheden Pankas A/S, som er i fuld gang med at bygge ny fabrik i Farremosen. Derudover er en række andre klager ved at blive behandlet. Foto: Allan Nørregaard
Der er kommet 22 klager over tilladelserne til asfaltvirksomheden Pankas A/S, som er i fuld gang med at bygge ny fabrik i Farremosen. Derudover er en række andre klager ved at blive behandlet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22 Farremosen-klager behandles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22 Farremosen-klager behandles
Allerød - 09. december 2019 kl. 12:43
Af Anne-Mette Rasmussen

Den seneste status over klager i forbindelse med etableringen af det nye erhvervsområde ved Farremosen viser, at en hel del klager lige nu er under behandling i klagenævnet.

arrow Læs også: K rejser sag om trafikgener fra Farremosen

Flest klager er der kommet til nævnet over tilladelserne til asfaltvirksomheden Pankas A/S. I alt 22. Tre af klagerne behandles i øjeblikket af Allerød Kommune, mens 16 klager er under behandling i klagenævnet.

Klagenævnet har afvist at behandle to af sagerne, fordi klagerne ikke er klageberettigede. Den sidste sag er blevet lukket, da den var en dublet.

Oversigten viser desuden, at der er kommet ni klager til klagenævnet over tilladelsen til udledning af overfladevand fra Bøgeholm Alle. To af klagerne er dog efterfølgende blevet trukket tilbage, og klagenævnet har afvist at behandle fem af sagerne, fordi klagerne ikke var klageberettigede. De sidste to klager er ved at blive behandlet.

Der er kommet en enkelt klage over afslaget til Farum Fjernvarmes biomassevarmeværk. Klagenævnet har ikke afgjort den sag endnu.

Samtidig med at klager er ved at blive behandlet i klagenævnet og i kommunen, er tre dommere ved Retten i Hillerød ved at tage stilling til udfaldet af den retssag, der også udspringer af etableringen af Farremosen som nyt erhvervsområde for tung industri i Allerød.

Det er grundejerforeningen Damgårdshave, der har sagsøgt Allerød Kommune og mener, at lokalplanen for området bør kendes ugyldig. Der falder dom i sagen den 15. januar 2020.

arrow Talsmand efter dom: "Vi er skuffede - ikke overraskede"
15. januar 2020 kl. 15:06 Opdateret: kl. 15:06
arrow Dom: Borgere taber retssag om Farremosen
15. januar 2020 kl. 12:03 Opdateret: kl. 13:18
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?