22. september 2021
På 'Klar Parat til Jobstart'-kursets 2. modul fik de unge besøg af Andrea Sjøbeck fra Allerød Bibliotek, Ole Bigler fra Kvickly og Sebastian Refsgaard Amstrup fra Sigma Swim. Foto: Allerød Ungdomsskole
På 'Klar Parat til Jobstart'-kursets 2. modul fik de unge besøg af Andrea Sjøbeck fra Allerød Bibliotek, Ole Bigler fra Kvickly og Sebastian Refsgaard Amstrup fra Sigma Swim. Foto: Allerød Ungdomsskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdomsskolen hjælper unge til at få fritidsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsskolen hjælper unge til at få fritidsjob

Allerød Ungdomsskole har indgået et samarbejde med flere af de lokale butikker om at hjælpe unge godt på vej

Opdateret 03. juni 2020 kl. 11:49
Allerød Nyt - 26. juni 2019 kl. 14:45

fritidsjob Ansøgning, CV, håndtryk, løn, arbejdstider - der er mange ting at forholde sig til, når man skal have et fritidsjob. Og hvad er et fritidsjob i det hele taget? Og hvilke forventninger har man som ung og som arbejdsgiver, når det kommer til fritidsjob?

Sådan lyder det fra Allerød Ungdomsskole.

"Vores vigtigste opgave i ungdomsskolen er at hjælpe de unge godt på vej, blandt andet ved at træne sociale og personlige færdigheder. Mange drømmer om at få et fritidsjob og tjene lidt lommepenge, men ved ikke hvor eller hvordan man søger det," siger Ulla Holtze fra ungdomsskolen.

Ungdomsskolen besluttede på dén baggrund at gennemføre kurset 'Klar Parat til Jobstart' i tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv.

"Vi valgte at kontakte flere af byens butikker og institutioner, der har unge fritidsjobbere ansat. Dels for at få indblik i en arbejdsgivers forventninger til en fritidsjobber, dels for at give de unge mulighed for at komme ud til en 'rigtig' jobsamtale i afslutningen af kurset," siger Ulla Holtze og fortsætter:

"Vi er rigtig glade for, at både Kvickly, Allerød Bibliotek, Sigma og Rema 1000 sagde ja til at være med og har bidraget meget positivt under hele forløbet."

På kursets andet modul fik de unge besøg af repræsentanter fra Kvickly, Allerød Bibliotek og Sigma, som på levende vis fortalte de unge om det at være fritidsjobber hos dem og hvad det indebar. Og så var der samtidig rig mulighed for at stille og få svar på en masse spørgsmål.

"En vigtig del af jobkurset er at tale med de unge om attitude og få afstemt forventninger - og hvad der er "no go" ude på arbejdspladserne. De unge har brug for at kende rammerne for at leve op til dem, og her er arbejdspladserne jo de allerbedste til selv at kunne forklare det," påpeger Ulla Holtze.

Sebastian Refsgaard Amstrup deltog på vegne af Sigma og fortæller:

"Det har været super spændende at komme ud og møde de unge, hvor de er. Men også at høre mine arbejdsgiverkollegaer fortælle om de andre jobmuligheder, der er i byen."

Sebastian startede selv som ung hjælpetræner i svømmeklubben og kunne sagtens nikke genkendende til de mange tvivlsspørgsmål, der dukker op, når man skal søge et fritidsjob.

"Personligt synes jeg, at det er et rigtig godt forløb, hvor man får en hånd med både jobansøgning og især med at forberede sig til jobsamtalen," siger han.

'Klar Parat til Jobstart'-kurset løb over fem aftener, med et klart mål om at gøre de unge jobparate med blandt andet undervisning i at finde personlige styrker, skrive ansøgning og CV - og ikke mindst arrangere og gennemføre en jobsamtale.

"Jobsamtalen var på mange måder kursets 'højdepunkt' og gav flere af de unge sommerfugle i maven," siger Ulla Holtze og fortsætter:

"Det gik dog over alt forventning og resulterede rent faktisk i jobtilbud til flere af de unge, hvilket var en ekstra bonus."

Jobsamtalerne foregik ude hos arbejdsgiverne mellem fjerde og femte modul, og selve kurset blev afsluttet med en mindre skriftlig prøve og overrækkelse af diplomer til de 10 unge, der deltog.

Allerød Ungdomsskole kører kurset igen til efteråret.

Synes du, at kommunen er der for dig?