3. juni 2020
Det forventes derfor ikke, at der er efterladt forurening på Sirius-grunden efter branden 12. december, oplyser udvalgsformand Miki Dam Larsen.
Det forventes derfor ikke, at der er efterladt forurening på Sirius-grunden efter branden 12. december, oplyser udvalgsformand Miki Dam Larsen.
Foto: Michael Braunstein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sirius-branden: Der forventes ikke at være forurening på grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sirius-branden: Der forventes ikke at være forurening på grunden

Det resterende arbejde på grunden er det op til ejeren at få håndteret, oplyser udvalgsformand Miki Dam Larsen

Allerød Nyt - 06. april 2020 kl. 05:30
Af Michael Braunstein
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det undrer en læser - Michael Westergaard - at der efter den voldsomme brand på virksomheden Sirius på Engholm Parkvej 12. december 'intet er sket med hensyn til oprydning.'

'Det kan da ikke være sundt for miljøet, at tungmetaller, plastikrester og andre giftstoffer skal stå og sive ned i grundvandet i så lang tid? Er der nogen fra Allerød Kommune som kan give et svar på dette? Oprydningen bliver dyrere og dyrere desto længere tid der går,' skriver Michael Westergaard til Allerød Nyt.

"Op til ejeren"

Allerød Nyt har stillet spørgsmålene videre til formanden for teknik-, erhvervs-, plan- og miljøudvalget i Allerød Kommune, Miki Dam Larsen, der har forhørt sig i forvaltningen om sagen.

"Der er ikke noget myndighedsmæssigt udestående. Forvaltningen oplyser, at forurenet slukningsvand blev opsamlet og bortskaffet til godkendt modtageanlæg. Der er givet nedrivningstilladelse inklusiv anvisning på håndtering af forurenede bygningsmaterialer, som skal analyseres og bortskaffes til godkendt modtager," siger Miki Dam Larsen og fortsætter:

"Der var helt overvejende bygninger eller faste belægninger på hele grunden. Det forventes derfor ikke, at der er efterladt forurening på grunden. Jord skal analyseres før eventuel bortkørsel. Skulle det vise sig, at der er efterladt forurening, er det grundejerens ansvar at rydde op. Region Hovedstaden blev oplyst om branden, men vurderede ikke, at der var grundlag for at gå videre med sagen i forhold til kortlægning af jord- og grundvandsforurening."

"Med andre ord: Resterende arbejde på grunden er op til ejer at få håndteret," siger udvalgsformanden.

Forelagt oplysningerne fra Miki Dam Larsen skriver Sirius-direktør Stig Gerlach til Allerød Nyt om planer for oprydning på grunden, at grunden ikke er frigivet endnu.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?