3. august 2020
Antallet af anmeldte indbrud i kommunen er mere end halveret sammenlignet med sidste år. Modelfoto
Antallet af anmeldte indbrud i kommunen er mere end halveret sammenlignet med sidste år. Modelfoto
Foto: Photographee.eu - stock.adobe.co
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekord få indbrud i Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekord få indbrud i Allerød

Corona har ført til en kraftig nedgang i antallet af indbrud, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Allerød Nyt - 13. juli 2020 kl. 16:26
Af Kristina Pihl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af indbrud i Allerød er rekordlavt viser en opgørelse for Danmarks Statistik. I 2. kvartal af 2020 blev der anmeldt 16 indbrud i kommunen, mens tallet i 2019 og 2018 lå på henholdsvis 34 og 59.

Allerød Kommune følger dermed tendensen på landsplan, hvor mange kommuner oplever en nedadgående kurve i antallet af anmeldte indbrud.

I ugerne fra nedlukningen af Danmark og frem til første fase af genåbningen skete der på landsplan 43 pct. færre indbrud i private hjem end året før. I Sverige, hvor man ikke har lukket samfundet ned på samme måde, har man ikke oplevet samme nedgang, oplyser Realdania, TrygFonden, Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius i en pressemeddelelse.

"Dét, der har virket mod indbrud under coronanedlukningen i Danmark, er dét, der stadig virker - nemlig at vores hjem ser beboede ud, og at vi hjælper hinanden i kvarteret. Vi ved også fra undersøgelser, at der er sammenhæng mellem gode naborelationer og tryghed. Det har en effekt, når vi gør en holdindsats i hverdagen, hæver blikket fra vores egen baghave og dyrker fællesskabet, siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania.

Højsæson måske afblæst

Sommerferien er normalt et af de tidspunkter på året, hvor indbrudstyvene har allermest travlt, men det vil måske ændre sig i år:

"Vi ved, at sommerferien er en af de absolutte højsæsoner for indbrudstyve, men vi tror og håber på, at denne sommer vil være anderledes. Flere vil være hjemme denne sommer, og det er et rigtig godt udgangspunkt, for det vil give mere liv i boligområderne. Samtidig kan vi selv - også sammen med naboer - gøre rigtig meget for at undgå indbrud," siger Britt Wendelboe, der er programleder i TrygFonden.

Radikale og SF vil hæve undervisningspligten fra 10 til 12 år. Er det en god idé?