11. juli 2020
Sådan er det tanken, at bebyggelsen 'Ved Skoven' skal se ud. Illustration: KANT Arkitekter, Mikhail Sizov
Sådan er det tanken, at bebyggelsen 'Ved Skoven' skal se ud. Illustration: KANT Arkitekter, Mikhail Sizov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opføres ved Teglskoven: Danmarks største almene boligbyggeri med Svanemærket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opføres ved Teglskoven: Danmarks største almene boligbyggeri med Svanemærket

Bygherre på de 115 almene boliger er Lejerbo

Allerød Nyt - 18. maj 2020 kl. 13:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved Teglskoven i Allerød Kommune skal der opføres et helt nyt boligområde med 115 almene boliger, som alle bliver certificeret med Svanemærket. Det bliver således Danmarks største almene boligbyggeri, der bygges med certificeringen, og i den forbindelse har bygherren, Lejerbo, valgt Scandi Byg som totalentreprenør.

Boligområdet kaldes 'Ved Skoven' og består foruden af de 115 boliger af et fælleshus. Der bygges frem mod forsommeren 2022.

Det almene boligselskab Lejerbo og Scandi Byg har sammen en ambition om at opføre byggeriet ud fra så bæredygtige principper som muligt, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Lejerbo går forrest, når det gælder om at opføre bæredygtigt byggeri. Vi satte fra starten et højt ambitionsniveau med krav om Svanemærkning. Samtidig har vi et ønske om at bidrage til at udvikle byggeriet ved at arbejde endnu mere bæredygtigt, bl.a. ved at bygge bærende konstruktioner og facader i træ. En fælles forståelse og tilgang, som gør det nemmere at vælge bæredygtige løsninger sammen med entreprenøren," siger projektleder i Lejerbo, Metin Uysal, og fortsætter:

"Valget faldt på Scandi Byg som totalentreprenør, da virksomheden dels leverer Svanemærkede modul-løsninger, dels kunne tilbyde det bedste forhold mellem pris og kvalitet."

Svanemærket vinder frem

De 115 nye boliger kommer til at bestå af både 1-, 2-, 3- og 4-værelsesboliger i træ. Scandi Byg kan i høj grad trække på tidligere erfaringer, da det også er virksomheden, der står for landets første almene boligprojekt med Svanemærket på Amager. I dag opfører Scandi Byg alle sine boliger med Svanemærket - uanset om det er almene boliger, lejeboliger i øvrigt eller ejerboliger.

"Det er tydeligt at mærke, at en større og større andel af byggebranchen sætter overliggeren højt, når det handler om fokus på bæredygtighed. Tidligere var Svanemærket forbeholdt prestigebyggerier, men nu vinder mærket også indpas inden for blandt andet almene boligbyggerier, og det betyder jo, at det ikke længere er økonomien, der nødvendigvis afgør, om du bor bæredygtigt og har de mange fordele, som det medfører," siger administrerende direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk.

Hos Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark, er det af stor betydning, at den almene boligsektor nu efterspørger svanemærkede byggerier:

"Nogle af landets største bygherrer er almene boligforeninger, og derfor er vi også enormt glade for, at Lejerbo har valgt at stille krav om Svanemærket. Samtidig er Scandi Byg en stærk partner til den almene byggesektor, og de to parter kan således i fællesskab være med til at forme markedet for bæredygtigt byggeri," siger direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen.
mik.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?