3. juni 2020
Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras, er glad for virksomhedens 2019-resultat, men er samtidig stærkt bevidst om den alvorlige situation som følge af Covid-19 pandemien. Pressefoto
Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras, er glad for virksomhedens 2019-resultat, men er samtidig stærkt bevidst om den alvorlige situation som følge af Covid-19 pandemien. Pressefoto
Foto: Jon Norddahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niras: Tilfredsstillende 2019 - men Corona skaber usikkerhed om fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niras: Tilfredsstillende 2019 - men Corona skaber usikkerhed om fremtiden

Virksomheden med hovedsæde i Allerød oplevede et 2019 med international vækst og en fremgang i resultat på 20 procent

Allerød Nyt - 23. marts 2020 kl. 11:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras opnåede i 2019 for andet år i træk en fremgang i resultat på 20 procent og fortsatte sin internationale vækst.

Det oplyser virksomheden med hovedsæde i Allerød.

'Regnskabet for 2019 præsenteres på et tidspunkt, hvor erhvervsklimaet i hele verden er under voldsomt pres som følge af Covid-19 pandemien. Derfor er Niras' topchef også meget varsom med at glæde sig over det flotte resultat, men oplever det positivt, at virksomheden er i besiddelse af et højt likvidt beredskab,' skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

"Vi står midt i en meget alvorlig situation, der påvirker os alle. I en forretning som Niras, hvor vi i forvejen benytter digitale platforme og kanaler i vores daglige arbejde, har vi de seneste dage sørget for at skabe optimale forudsætninger for at opretholde produktionen og leverancer til vores kunder. Der er dog ingen tvivl om, at vores resultat i indeværende år vil bære præg af den aktuelle situation," siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

På den anden side af krisen forventer Niras fortsat vækst, særligt i den internationale forretning og inden for bæredygtige og digitale løsninger. Men for 2020 forventes den aktuelle spredning af Corona-virus dog at påvirke både omsætningen og resultatet negativt.

arrow Læs også: Allerød Byråd: Giv kommunerne nye økonomiske rammer
International vækst i 2019

Niras realiserede i 2019 en omsætning på 2,3 mia. kr., hvilket udgør en vækst på blot tre procent. Den internationale vækst udgjorde dog 12 procent og afspejler en fortsat markant satsning på Niras' internationale forretningsområder inden for fødevarefremstilling, udviklingsbistand og marin infrastruktur. Resultatet blev på 72,2 mio. kr. sammenlignet med 60,5 mio. kr. året før.

"Vi er samlet set tilfredse med resultatet for 2019. Vi har de senere år, og også i 2019, investeret i international vækst og forretningsudvikling. Den internationale forretning udgør nu 36 procent af vores omsætning og er præget af vækst på stort set alle markeder, særligt i UK og Holland, hvor vi har investeret i virksomhedsopkøb de senere år," siger Carsten Toft Boesen.

Niras er de foregående år vokset markant i Skandinavien, der tegner sig for 80 procent af den samlede omsætning i virksomheden.

"I 2019 har vi investeret i at udvikle forretningen for at kunne vokse yderligere de kommende år. Vi ønsker i endnu højere grad at sammensætte rådgiverhold på tværs af discipliner og geografi, der kan løse de store og komplekse projekter, som vores kunder efterspørger. Denne tilgang har været en del af opskriften på vores vækst i både Norge og Sverige de senere år, der i 2019 primært er sket inden for infrastruktur og forsyning," lyder det fra Carsten Toft Boesen.

Bæredygtige løsninger til hele verden

Niras har i en årrække arbejdet med bæredygtige løsninger og oplever en stærk efterspørgsel fra kunderne i forhold til at kunne tænke bæredygtighed ind i alle projekter.

'Vi har investeret i at gøre FN's verdensmål konkrete og målbare for vores kunder. På den måde skaber vi overblik og fokus samt sikrer dokumentation af effekten,' skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

"Vi arbejder med bæredygtighed og FN's verdensmål på mange niveauer i Niras, og vi forsøger også at tage vores egen medicin. I år har vi indarbejdet scope 3 i vores klimaregnskab og arbejder i forlængelse heraf med initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket af vores indkøb. Indkøb står for 80 procent af vores samlede belastning," siger Carsten Toft Boesen.
mik.

arrow Opråb fra handelsformand: Hjælp os med at komme igennem krisen
23. marts 2020 kl. 15:01 Opdateret: kl. 15:01
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?