2. juli 2020
Rød Glente yngler nu i Allerød. Privatfoto
Rød Glente yngler nu i Allerød. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fugleentusiaster jubler: Sjælden fugl yngler for første gang i Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fugleentusiaster jubler: Sjælden fugl yngler for første gang i Allerød
Allerød Nyt - 30. juni 2020 kl. 16:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

fugl Den sjældne rovfugl, rød glente, yngler for første gang i Allerød Kommune. Det fortæller Alice Jørgensen og Søren Andersen, der begge er fra Dansk Onitologisk Forening (DOF) Nordsjælland.

"Den røde glente har ynglet af flere omgange tæt på Allerød kommunegrænse (Brødeskov, Tokkekøb Hegn uden for kommunegrænse samt Stasevang) - men den har aldrig "sprunget over hegnet" til Allerød Kommune før forbandelsen blev brudt her i 2020," skriver de to i en pressemeddelelse.

"Glenten har fundet et stille hjørne i en af kommunens skove og forældrefuglene er snart klar til at beordre ungerne ud af reden. Disse vil dog stadig fremover være afhængig af forældrene i nogle uger men bliver snart overladt til livets barske vilkår....langt tidligere end nutidens "curling børn". Trods en markant stigning i skovhugst og folks brug af skoven som gratis idrætshal, her tænkes især på ureguleret MTB kørsel, er det lykkes dette glentepar at få unger på vingerne! hvilket er meget glædeligt. Det er dog ikke alle rovfuglearter i Allerød Kommune der trives. Allerød Kommune havde tidligere en af landets tætteste bestand af duehøg med et årsgennemsnit på 5 ynglepar. Desværre har antallet af ynglepar de sidste to-tre år kun ligget på to par," skriver de to.

jbt

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?