3. juni 2020
Netop nu er den første Allerød-borger, der er bekræftet smittet med coronavirus, indlagt på sygehus.
Netop nu er den første Allerød-borger, der er bekræftet smittet med coronavirus, indlagt på sygehus.
Foto: dottedyeti - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første Allerød-borger med coronavirus er indlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første Allerød-borger med coronavirus er indlagt

21 andre Allerød-borgere ligger på sygehuset, men de er indlagt af andre grunde

Allerød Nyt - 27. marts 2020 kl. 12:40
Af Michael Braunstein
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En Allerød-borger der er bekræftet smittet med coronavirus er blevet indlagt på sygehus. Det er den første Allerød-borger i den situation, oplyser Allerød Kommune.

Kommunen kan også oplyse, at 21 andre Allerød-borgere netop nu ligger på sygehuset, men de 21 er indlagt af grunde, der ikke har noget med corona at gøre.

Antallet af indlagte er relativt lavere end normalt, oplyser kommunen og konstaterer, at ingen på kommunens plejecentre eller i hjemmeplejen er corona-smittede.

Allerød Kommune understreger, at når det gælder det samlede antal corona-smittede i kommunen er der et stort mørketal, der har at gøre med, hvor mange der bliver testet, ligesom kommunen ikke får indmeldinger fra alle borgere. Det er derfor usikkert, hvor mange corona-smittede borgere, der er indenfor kommunegrænsen.

arrow Læs også: Allerød er glad for anlægs-aftale: Skoler og institutioner står i første række
Allerød midt i feltet

Antallet af personer, der er bekræftet smittet med coronavirus i de enkelte kommuner opgøres løbende af Statens Serum Institut (SSI), og her ligger Allerød Kommune midt i feltet. Når det gælder udviklingen de seneste syv dage, har der ifølge SSI kun været få nye tilfælde i Allerød.

SSI opgør antallet af smittede per 100.000 indbyggere og placerer netop nu Allerød i kategorien 20-39 tilfælde, når det gælder det totale antal. Hvis man tager højde for kommunens indbyggertal, bliver det - med alle mulige forbehold - omkring 5-10 tilfælde i alt. Allerød ligger ifølge SSI i den midterste kategori ud af fem.

De seneste syv dage lyder tallet for Allerød Kommunes vedkommende på 1-9 tilfælde per 100.000 indbyggere, altså omkring 0-2 tilfælde. Det placerer Allerød i den næstlaveste kategori ud af fem.

SSI oplyser ikke det præcise antal bekræftede smittede for de enkelte kommuner.

Man kan følge med i SSI-opdateringerne på www.ssi.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?