3. juni 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagudvalg har holdt møder - virtuelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagudvalg har holdt møder - virtuelt

De politiske hjul er i omdrejninger igen i Allerød

Allerød Nyt - 06. april 2020 kl. 18:18
Af Jens Berg Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

online I Allerød Kommune har man også skullet forholde sig til coronakrisen, men nu er de første møder i de politiske fagudvalg blevet afholdt. Virtuelt. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Blandt andet sundheds-, velfærds og beskæftigelsesudvalget har mødtes online, og blandt andet borgmester Karsten Längerich (V) har deltaget i et enkelt punkt i udvalgsmødet.

"Jeg havde fornøjelsen af at være med under et enkelt punkt og oplever, at der er en god diskussionslyst og engagement fra mine byrådskolleger - hjemme fra stuerne og kontorerne," siger han i pressemeddelelsen

Erfaringerne fra Allerød er dog, at møderne bliver længere, når man bruger skype. I Furesø Kommune, der forleden holdt sit første byrådsmøde nogensinde online, endte man med en mødevarighed på fem timer.

Allerøds borgmester mener, at man "som polititker savner byrådsfællesskabet på samme måde, som mange sikkert savner deres arbejdspladser," står der i pressemeddelelsen.

I kultur- og idrætsudvalget har der også været afholdt møde med såkaldt foretræde - altså hvor ikkemedlemmer af udvalget har kunnet deltage i enkelte punkter. Det er også sket virtuelt.

"Det er spændende at se, at vores politiske arbejde alligevel kan lykkes - på trods af at det sætter nogle andre både tekniske og personlige krav til os. Der vil være børn, der kommer ind og afbryder et møde eller at vi oplever, at teknikken driller. Her må vi alle sammen have noget ekstra tålmodighed med hinanden - som vi i høj grad også har," siger formand for udvalget Merete Them Kjølholm (R) i pressemeddelelsen.

Der har været afholdt skypemøder i sundheds-, velfærds- og beskæftigelsesudvalget, i børne- og skoleudvalget, i teknik-, erhvervs-, plan- og miljøudvalget samt i kultur- og idrætsudvalget, skriver Allerød Kommune i pressemeddelsen. Forude venter økonomiudvalgsmøde den 21. april og byrådsmøde den 30. april.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?