3. december 2020
Høvelte Kaserne og landets øvrige kaserner har fået nye regler for håndtering af våben efter en drabssag, hvor en pistol, der senere blev brugt til drab, blev taget fra stedet. Arkivfoto
Høvelte Kaserne og landets øvrige kaserner har fået nye regler for håndtering af våben efter en drabssag, hvor en pistol, der senere blev brugt til drab, blev taget fra stedet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabsvåben taget fra Høvelte: Eks-mand skød den nye kæreste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabsvåben taget fra Høvelte: Eks-mand skød den nye kæreste

Høvelte Kaserne har fået nye regler for håndtering af våben efter drabssag fra marts sidste år

Opdateret 31. maj 2020 kl. 10:42
Allerød Nyt - 31. maj 2020 kl. 10:07
Af Ritzaus Bureau / Jens Berg Thomsen

Den 44-årige soldat Nikolaj Kristoffersson har fået en dom på 13 års fængsel ved Retten i Glostrup for drabet på sin tidligere kærestes nye kæreste. Våbnet, en nimilimeters pistol, tog han med sig fra Høvelte Kaserne, hvor han arbejdede.

arrow Læs også: Soldat får 13 års fængsel for drab på ekskærestes nye mand

Det skriver Ritzau.
Selve drabet fandt sted om aftenen den 23. marts 2019 i Lyngby. Nikolaj Kristoffersson dræbte her 47-årige Thomas Juhl med tre skud.

På Høvelte Kaserne havde Nikolaj Kristoffersson en betroet stilling, hvor han blandt andet havde adgang til våben. Aftenen før drabet tog han en Neuhasen-pistol og otte tilhørende patroner med fra kasernen.

På landets kaserner bliver bundstykker til geværer og piber til pistoler opbevaret i en separat boks. Uden disse virker selve våbnet ikke.

Dengang i marts i fjor kunne medarbejdere med betroet adgang tilgå både våben og våbendele og havde dermed på egen hånd adgang til at komme i besiddelse af funktionsdygtige våben.

Men efter drabet på Thomas Juhl har Forsvaret ændret reglerne. Nu kræver det to medarbejdere - en med adgang til selve våbnene og en anden med adgang til piber og bundstykker - hvis et funktionsdygtigt våben skal udleveres.

Selve retssagen var i første omgang en tilståelsessag, men sagen blev udskudt på grund af en strid om, om retten også skulle tage stilling til erstatningskrav fra de efterladte.

arrow Ekskæreste om drabsmand: Han virkede bindegal og iskold
28. maj 2020 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:26
arrow Soldat erkender drab på ekskærestes nye kæreste
28. maj 2020 kl. 09:59 Opdateret: kl. 10:00
arrow Tiltale: Soldat stjal våben og dræbte eksens nye kæreste
28. maj 2020 kl. 05:45 Opdateret: kl. 05:46
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?