4. august 2020
Den politiske mødeaktivitet genoptages nu i Allerød Kommune. Arkivfoto
Den politiske mødeaktivitet genoptages nu i Allerød Kommune. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerøds politikere genoptager møder - over Skype

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerøds politikere genoptager møder - over Skype

Ny bekendtgørelse gør det muligt at holde byrådsmøde uden offentlig adgang, men Allerød Kommune er ved at undersøge tekniske muligheder

Allerød Nyt - 26. marts 2020 kl. 10:28
Af Michael Braunstein
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne i Allerød genoptager nu deres mødeaktivitet i fagudvalgene - over Skype. Og næste møde i Allerød Byråd 30. april ser også ud til at blive holdt over Skype.

Det er en ny bekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet, der gør det muligt for kommunalbestyrelser og regionsråd at holde møder og samtidig overholde regeringens nye og skærpede tiltag og anbefalinger til at forebygge og inddæmme smitte med coronavirus.

Bekendtgørelsen gør det ifølge Allerød Kommune muligt om nødvendigt at holde byrådsmøder uden offentlighedens adgang. I Allerød Kommune er man dog i gang med at undersøge de tekniske muligheder, så offentligheden kan følge byrådsmøder under corona-krisen. Man har i kommunen den senere tid testet videomøder med flere deltagere.

arrow Læs også: Allerød er glad for anlægs-aftale: Skoler og institutioner står i første række
Udfordringer for det politiske arbejde

"Den nuværende situation giver udfordringer for vores politiske arbejde. Vi har allerede rykket flere punkter til senere, men der er ved at være en del punkter, som kræver politisk behandling. Derfor afholder vi udvalgsmøder og byrådsmøde i april. Det er dog vigtigt, at vi ikke samles, og vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så derfor bliver møderne via Skype," siger borgmester Karsten Längerich.

Allerød Byråds møde planlagt til at finde sted 26. marts er aflyst og punkterne overflyttet til næste byrådsmøde 30. april. Økonomiudvalgets møde 17. marts blev ligeledes aflyst - næste møde er planlagt til 21. april.

De næste planlagte fagudvalgsmøder finder sted 31. marts og 1. april.

Kommunen oplyser, at referater fra udvalgsmøderne som normalt vil blive lagt ud på kommunens hjemmeside.

Fravigelse af eksisterende regler

Om mulighederne for at holde møder og samtidig overholde regeringens nye og skærpede corona-tiltag og -anbefalinger skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse:

'Det kan kun lade sig gøre gennem en fravigelse af de eksisterende regler for møder i politiske udvalg. Helt konkret betyder det, at det nu er nemmere for byrådet at afholde møder på video og telefon.'

Om baggrunden for den nye bekendtgørelse siger social- og indenrigsminister Astrid Kragh:

"Både kommuner og regioner varetager opgaver, som også i den nuværende situation er helt afgørende for borgerne. Kommunerne og regionerne skal træffe vigtige beslutninger om plejen af vores svækkede ældre, mennesker med handicap, nødpasning af børn og ikke mindst om selve den sundhedsmæssige indsats imod coronavirus."

Bekendtgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet ophæves den 1. juli 2020.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?