5. august 2020
Der er mange om buddet til pladserne i Allerød Byråd. Fire af bejlerne er lokallister. Foto: Allan Nørregaard
Der er mange om buddet til pladserne i Allerød Byråd. Fire af bejlerne er lokallister. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For mange kokke fordærver måske maden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For mange kokke fordærver måske maden
Allerød KV17 - 14. november 2017 kl. 06:10
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange partier og lister i et byråd kan gøre arbejdet usmidigt, men også give flere vinkler på sagerne.

- Det er ekstraordinært mange - og helt usædvanligt.

Sådan siger Martin Bækgaard, lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet om sammensætningen af byrådet i Allerød, hvor de 21 pladser er fordelt på hele 10 partier og lister. Kun fire partier er repræsenteret med mere end en kandidat. Det er Konservative med syv mandater, Venstre og Socialdemokratiet med hver tre samt Nye Borgerlige (tidligere Det Nye Allerød) med to. Resten af byrådet består af enere fra Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet samt lokallisterne Blovstrødlisten og Borgerlig Velfærd.

Ved det kommende valg har yderligere to lokallister mulighed for at blive valgt ind. Og de mange forskellige repræsentanter kan gøre arbejdsbetingelserne svære.

- Det er klart, at når man har så mange partier og lister i et byråd, kan det være svært at finde konsensus og en fælles kurs. Der er flere forskellige interesser, som skal tilgodeses. Dermed er der en risiko for, at man laver forskellige kludetæppeforlig, og det gør da byrådets arbejde mere usmidigt, siger Martin Bækgaard.

- Man kan også risikere, at man går ud i pressen og bebrejder hinanden for den førte politik og vil omgøre den. Så det ér ufleksibelt.

Omvendt kan det også have visse positive effekter, mener han.

- Det er ikke udelukkende dårligt, for det kan jo også betyde, at mange flere nuancer og synspunkter kommer frem, fordi man får flere perspektiver og vinkler med på tingene. Og alle behøver jo ikke at være enige. Der findes enkelte kommuner i Danmark, hvor et parti har absolut flertal, og der er alle andre som udgangspunkt reduceret til statister. Det er jo heller ikke særlig hensigtsmæssigt, siger Martin Bækgaard.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?