31. maj 2020
Direktør for Energirenovering i NCC Dennis Nielsen underskrev kontrakten på vegne af direktør for Building Danmark NCC og landechef i NCC Danmark Palle Bjerre Rasmussen. Her sammen med adm. dir. i BO-VEST Ulrick Brock Hoffmeyer.
Direktør for Energirenovering i NCC Dennis Nielsen underskrev kontrakten på vegne af direktør for Building Danmark NCC og landechef i NCC Danmark Palle Bjerre Rasmussen. Her sammen med adm. dir. i BO-VEST Ulrick Brock Hoffmeyer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskriver aftale om renovering af VA-gårdhuse i Albertslund syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskriver aftale om renovering af VA-gårdhuse i Albertslund syd

Millionprojekt kan endelig gå i gang i 4 Syd og 4 Nord

Opdateret 12. februar 2020 kl. 17:54
Albertslund Posten - 12. februar 2020 kl. 10:15
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vridsløselille Andelsboliogforenings (VA's) to boligafdelingerne 4 Syd og 4 Nord i Albertslund står overfor Bo-Vests til dato største samlede renoveringssag. Fredag blev den endelige kontrakt om renoveringen underskrevet.
Kontrakten er på 700 mio. kr. og skal omdanne 503 gårdhuse til moderne boliger.

Gennemgribende renovering

"Renoveringen af afdelingerne sætter punktum for en gennemgribende forandring i Albertslund Syd. Når vi renoverer, så er det en kombination af huslejestigning og Landsbyggefondens støtte", siger Vinie Hansen, formand for VA.

Huslejestigning

Beboerne i VA 4 Syd og VA 4 Nord har på beboermøder stemt klart ja til en maksimal huslejestigning på 1.100 kr. per kvm per år, når en renovering af gårdhusene er gennemført.

"Beboerne bidrager med en stigning på mellem 42 og 46 procent i deres husleje. Dermed udviser de et meget stort samfundsansvar ved at tænke på de kommende generationer, som skal bo i boligerne," siger Vinie Hansen.

Hun er glad for, at renoveringen nu kan gå i gang og beboerne få gode og sunde boliger. Det gælder også Peter Føhrby Nybom, der er projektleder på byggesagen.
"Jeg har siddet med til møder med byggeudvalg i begge afdelinger i knap fem år, så det er helt vildt at det endeligt er officielt, at vi er i gang med renoveringen," siger seniorprojektleder i Bo-Vest Peter Føhrby Nybom.

Begyndte i 2007

De to afdelinger er nemlig de sidste i den store renovering Masterplan Syd, der begyndte i 2007.

"Det har været en lang proces, hvor vi har gennemgået tonsvis af bilag, så det er virkelig fedt, at få lov til at løbe projektet i mål," udtaler seniorproduktionschef ved NCC Michael Jensen.
NCC var også entreprenør på renoveringen af de knap 500 gårdhuse i afdelingen AB Syd.

Byggesagen kort

Flere boliger skal omdannes til opdelte boliger, der er mindre og med lavere husleje. Derudover skal der laves nye tage, nye terrændæk, sokkelisolering mod haven, nye gulve, nye køkkener og badeværelser, nye lofter, nye vægge og indvendige døre, nye yderdøre og vinduer i tung facade, nye lette facader mod haven, gulvvarme, ventilationsanlæg, el, udvendig teknikboks og indvendigt teknikskab, nye haver, ny højtliggende kloak.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?