22. oktober 2021
Kursisterne var samlet i den store sal på Vestegnen HF & VUC. Huerne blev kastet mod loftet. Privatfoto
Kursisterne var samlet i den store sal på Vestegnen HF & VUC. Huerne blev kastet mod loftet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut på uddannelsen: Blå huer, fællesskab og frihed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut på uddannelsen: Blå huer, fællesskab og frihed

De nyudklækkede studenter fra Vestegnen HF & VUC blev fejret ved en translokation, hvor fællesskabet og friheden blev hyldet

Albertslund Posten - 29. juni 2021 kl. 05:39
Af Jørgen Brieghel

"I gjorde det, I er færdige og I fortjener at føle jer stolte, glade, smukke og forventningsfulde." Sådan lød de indledende ord, da direktør Tue Sanderhage ønskede en sal fuld af nyudklækkede studenter tillykke med deres eksamen.

I år skulle der lyde et særligt stort tillykke. Det har nemlig været et år, hvor elever og kursister pga. epidemien har måttet kæmpe ekstra meget for at nå deres målstreg og få den blå hue sat på hovedet. "Jeg er stolt af den indsats og vedholdenhed, som de har udvist" fortæller Tue Sanderhage. Det var også tydeligt i hans tale til de nyudklækkede studenter samt deres familie og venner.

Med reference til Yahya Hassans digt "Jeg danser ballet med min ballast", var budskabet nemlig klart.

Ballast er et ord der på dansk rummer en dobbelt og fuldstændig antonym betydning. Ballast er noget der både kan tynge os og det kan give os tyngde i livet. Epidemien og livets øvrige kår, har været en ballast for mange. Foruden mange timers hårdt arbejde, har hverdagen været omlagt, fælleskabet har skulle finde nye former og kontakten med lærerne har primært været digital. Men alle kæmpet. Alle har danset ballet med ballasten og alle de nyudklækkede studenter har fundet en styrke, der gør at de nu kan hyldes som studenter.

Det fremgik af Tue Sanderhages tale.

Gjort noget ekstra

Fem kursister har på hver deres måde gjort noget ekstra. Derfor blev "Årets kursister" traditionen tro kåret. Kendetegnene ved årets kursister var lysten, evnen og overskuddet til at investere i sit studie, i sin skole og i fællesskabet.

Den ene af dem var Andreas Freris. Ud over epidemiens kår, har han også haft en ballast i form af sin ordblindhed. Alligevel gik han stolt på talerstolen og udtrykte sin glæde og stolthed på vegne af alle studenterne i festsalen. Han anerkendte også lærere, studievejledere, og skolens øvrige personale.

Med ordene "Nu skal I videre i livet, og danse ballet med jeres ballast." overrakte Tue Sanderhage hver student sit eksamensbevis og sendte dem ud til de festlige studentervogne - og ud i fremtiden. Ud i friheden.


KONTAKT OS

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?