11. juli 2020
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skæv dag for bilist: Sigtet for både sprut og narko i blodet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skæv dag for bilist: Sigtet for både sprut og narko i blodet

22-årig blev bragt til politigården til blodprøver

Albertslund Posten - 03. juni 2020 kl. 05:00
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 22-årig mand har haft en meget skæv dag i trafikken.

Han blev ved 01-tiden natten til fredag stoppet af en politipatrulje på Stensmosevej, for det der kaldes en "rutinemæssig standsning".

Betjentene vurderede manden til at være påvirket af både alkohol og narko, og derfor blev han på stedet sigtet og anholdt for spirituskørsel og narkokørsel.

Den 22-årige mand blev herefter kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte ifølge politiet begge sigtelser i øjeblikket.
Et par dage før, onsdag i sidste uge, havde politiet fat i en 30-årig mandlig bilist på Egelundsvej.
Han blev stoppet ved 10.30-tiden om formiddagen, da politiet havde mistanke om at manden ikke havde kørekort. Derfor blev han sigtet for kørsel uden førerret, og ifølge politiet erkendte han sigtelsen.

Om spirituskørsel

Spirituskørsel kan komme til at koste dyrt.

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.

Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks.

Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage - og betale for - kørekort helt forfra.

Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling.

Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.


KONTAKT OS

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?