27. oktober 2020
Albertslund Syd er et klart eksempel på 60'ernes industrialiserede montagebyggeri, og indbegrebet af den planlagte by. Arkivfoto
Albertslund Syd er et klart eksempel på 60'ernes industrialiserede montagebyggeri, og indbegrebet af den planlagte by. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På byvandring: Opdatering af 1960'ernes velfærdsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På byvandring: Opdatering af 1960'ernes velfærdsby

Inviterer til byvandring i Albertslund i forbindelse med Copenhagen Architecture Festival

Albertslund Posten - 24. september 2020 kl. 06:08
Af Jørgen Brieghel

Copenhagen Architecture Festival har i år fokus på "velfærdsbyen i forandring" og har arrangeret en spændende byvandring i Albertslund den 8. oktober med BO VEST og tegnestuen Vandkunsten. Det handler både om Albertslunds historie og den udvikling og renovering, der er i gang.

Albertslund Syd er et klart eksempel på 60'ernes industrialiserede montagebyggeri, og indbegrebet af den planlagte by; det tæt-lave byggeri, hvor kørende og gående trafik er adskilt. Bydelen, der rummer 2000 boliger, er planlagt som en funktionel og attraktiv bydel, hvor velfærdssamfundets gode liv kunne udfolde sig.

Det ikoniske område har de seneste årtier gennemgået en omfattende renovering. I et samarbejde mellem Vridsløselille Andelsboligforening, Albertslund Boligselskab og Albertslund Kommune, har bydelen siden midten af 00'erne, gennemgået en gennemgribende modernisering.

Tag med på besøg i Albertslund Syd, og oplev området og boligerne indefra. Hør om de oprindelige visioner for bydelen og om Masterplanen, der har fremtidssikret området. Dagens guider er seniorprojektleder i BO-VEST, Peter Føhrby Nybom og Søren Nielsen fra Vandkunsten Arkitekter.

Mødested: Ørnens Kvt. 10 A B, kl. 16.30 - Bus fra København C - præcis adresse følger ved tilmelding - der sker her


KONTAKT OS

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?