18. september 2021
Albertslund Kommune har nu gang i en whistleblowerordning, som skal sikre tryghed og gennemsigtighed i det kommunale system. Arkivfoto
Albertslund Kommune har nu gang i en whistleblowerordning, som skal sikre tryghed og gennemsigtighed i det kommunale system. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ordning skal sikre tryghed og gennemsigtighed i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ordning skal sikre tryghed og gennemsigtighed i kommunen

Albertslund Kommune har fået en whistleblowerordning, hvor der kan indberettes anonymt om alvorlige lovovertrædelser, seksuelle krænkelser og øvrige alvorlige forhold

Albertslund Posten - 01. august 2021 kl. 06:05
Af Jørgen Brieghel

"Det er et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, at vi nu får en whistleblowerordning i Albertslund Kommune", siger borgmester Steen Christiansen. 1. august er en whistleblowerordning trådt i kraft i kommunen.

En ordning, hvor ansatte, folkevalgte, tidligere ansatte og ansøgere til stillinger i kommunen samt samarbejdspartnere og leverandører (de to sidstnævnte dog kun om forhold vedrørende kommunalt ansatte og politikere i kommunen) via en ekstern samarbejdspartner kan indberette alvorlige lovovertrædelser, seksuelle krænkelser og øvrige alvorlige forhold i Albertslund Kommune.

Vigtigt instrument

"Ordningen er et vigtigt instrument, som skal være med til at sikre gennemsigtighed og tryghed for alle i kommunen, og den vil være et konstruktivt redskab til at forebygge fejl eller ulovligheder. Det har været en prioritering fra Kommunalbestyrelsens side at få den stablet på benene hurtigst muligt, og jeg glæder mig over, at vi har lykkedes med at få det i hus til 1. august," siger Steen Christiansen.

Med indgåelsen af budgetaftalen for 2021 blev det vedtaget, at der i 2021 skulle oprettes en whistleblowerordning i Albertslund Kommune.

Kommunalbestyrelsen vedtog rammen for ordningen i februar, og i juni blev det godkendt, at den eksterne samarbejdspartner skulle være advokatfirmaet Norrbom Vinding.

Tidligt ude

"Vi er glade for at have indgået et samarbejde med Albertslund Kommune om etablering af en whistleblowerordning, og at det efter et godt og intensivt samarbejde er lykkedes ganske hurtigt at få sat ordningen op, så Albertslund Kommune allerede nu får en whistleblowerordning, inden loven træder i kraft i slutningen af året," fortæller Søren Skjerbek, partner i Norrbom Vinding.

Ordningen er trådt i kraft 1. august 2021, og man kan læse meget mere om ordningen, herunder bl.a. kommunens whistleblowerpolitik, og hvordan man indberetter til ordningen her


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?