4. juni 2020
Hvor skal vi hen, du? Ikke til Stadion, hvis det står til de Konservative. Arkivfoto.
Hvor skal vi hen, du? Ikke til Stadion, hvis det står til de Konservative. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny melding fra Konservative: Nej til AMC på Stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny melding fra Konservative: Nej til AMC på Stadion

En bane mellem motorvejene er i stedet en løsning der bør ses nærmere på, siger Lars Gravgaard Hansen (Kons.)

Opdateret 20. maj 2020 kl. 09:53
Albertslund Posten - 20. maj 2020 kl. 09:50
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der lyder nu nye toner fra Det Konservative Folkeparti i spørgsmålet om den fremtidige placering af Albertslund Motorsports Center (AMC).

arrow Læs også: Unge har ordet: Sådan har vi oplevet processen med AMC

Partiet, der tidligere har talt for en placering ved Stadion, har nu besluttet ikke at ville støtte de fremsatte planer om at flytte klubben hertil.

"På trods af, at vi føler os forpligtet til at finde en løsning på AMC's fremtid har vi efter grundige overvejelser, drøftelser og dialog med mange af byens borgere nået frem til, at Albertslund Stadion ikke er stedet for placering af et nyt AMC", siger gruppeformand Lars Gravgaard Hansen (Kons.).

"I forbindelse med den igangværende byudvikling og deraf forøget indbyggertal, vil der komme yderligere pres på kommunens idrætsfaciliteter, så også denne betragtning taler imod at inddrage arealerne på stadion. Vi har i dag et af de flotteste udendørs idrætsanlæg på Vestegnen og det ønsker vi at bevare, både af hensyn til de mange brugere af Albertslund Stadion nu, men også alle de borgere der flytter til Albertslund i fremtiden."

"Stor utryghed"

Nils Jul Gjerlev, der er det andet, konservative medlem af kommunalbestyrelsen, tilføjer:

"Hele sagen omkring et kommende AMC på stadion har skabt en stor utryghed hos mange grundejere omkring Albertslund Stadion. Det gælder de nærmeste naboer i Herstedvester Landsby men også store dele af parcelhuskvarteret, Albertslund Vest. Her har man frygtet, hvad konsekvenserne ville blive - øget støj, øget forurening og øget trafik. Som grundejerforeningsformand genkender og forstår jeg denne bekymring og mener derfor, at vi nu en gang for alle må afblæse planerne om et AMC på Stadion og i stedet bede forvaltningen og borgmesteren om at bruge energien på at finde en anden og bedre løsning for fremtidens AMC. "

Mellem motorvejene?

Spørgsmålet er så, hvad de Konservative mener er løsningen for AMC, der nu har ventet over to år på en afklaring af klubbens fremtid.

"Vi føler os i den grad forpligtet til at finde en god og fornuftig løsning på AMC's fremtid. Det skylder vi medarbejderne og alle omkring AMC. De gør et stort og vigtigt arbejde for de 80 medlemmer, der er og vi må aldrig undervurdere deres indsats", siger Lars Gravgaard Hansen, der tilføjer:

"En bane mellem motorvejene bør være en løsning vi ser nærmere på. Det er i et område, der ikke kan betegnes som naturskønt, så det burde være en mulighed."

Samtidig lader Lars Gravgaard Hansen forstå, at han håber AMC kan få lov at blive længere på den nuværende placering, indtil der er fundet en ny løsning. Tidligere har klubben fået at vide, at den skulle flytte fra 1. august 2021, men de Konservative vil arbejde for en forlængelse.

arrow AMC: Politisk afgørelse på sidste møde inden ferien
22. maj 2020 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:57
arrow DEBAT: En politisk brandvarm kartoffel
18. maj 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:04

KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?