13. april 2021
Nedrivningen af det gamle SuperBest gik i gang sidste uge. Man startede med bagsiden, hvor der tidligere var vareindlevering ad rampen fra Vognporten. Foto: Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Nedrivningen af det gamle SuperBest gik i gang sidste uge. Man startede med bagsiden, hvor der tidligere var vareindlevering ad rampen fra Vognporten. Foto: Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Først skal der rives ned: Byggeri af nye ældreboliger og butikker er i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først skal der rives ned: Byggeri af nye ældreboliger og butikker er i gang

Nedrivningen af det tidligere SuperBest supermarked ved Stationstorvet er gået i gang. Det forventes, at Albertshøj etape 3 kan stå færdigt om to år - med pleje- og ældreboliger, erhverv og nye butikker

Albertslund Posten - 25. februar 2021 kl. 06:23
Af Jørgen Brieghel

Mandag gik arbejdet i gang med at fjerne det gamle SuperBest supermarked, som lå på grunden mellem Stationstorvet i Albertslund Centrum og Vognporten. Det gamle supermarked har lejlighedsvis været benyttet til pop-up butikker.

arrow Læs også: Byggeriet af flere plejeboliger ved Albertshøj et skridt nærmere

Meningen er, at der skal opføres en ny bygning med et nyt tårn, der skal rumme plejeboliger og ældreboliger samt lejemål til liberale erhverv. I de nederste etager bliver der plads til butikker.

Der arbejdes 'bagfra', så det bliver området mod Vognporten, der fjernes først. Altså de gamle lager- og personalelokaler fra tidligere SuperBest.

Meningen er, at hele den gamle bygning, som også har rummet Havdrup Danseskole og tandklink (og i gamle dage Albertslund Posten!) skal væk.

Torvet bliver større

Herefter skal Stationstorvet gøres større, og udvides hvor en del af SuperBest lå.

Den nuværende trappe og elevator til pladsen med de tre tårne fjernes. I stedet kommer en ny trappe i forlængelse af Tippy, så gående stadig kan komme fra Stationstorvet og op til Kvickly-torvet, læge og fysioterapeut.

Det er planlagt, at der skal være butikslejemål både i niveau med det nuværende Kvickly-torv og nede mod Stationstorvet. Der bliver direkte indgang fra den nuværende p-kælder til det nye byggeri.

Boligerne bygges i tårnet, og ligesom ved Albertshøj 1 og 2 bliver der også en taghave for beboerne i forbindelse med etape 3.

Der bliver hovedindgang til Albertshøj 3 fra Vognporten.

Det skal der være

Der skal opføres i alt 56 almene ældreboliger, heraf 36 boliger særligt indrettet til demente (niveau 3-5) og 20 ældreboliger opført i et tårn (niveau 6-10).

Det samlede byggeprojekt bestående af erhverv og almene ældreboliger udføres af Albertslund Kommune.

Desuden skal den kommunale sundhedspleje og Familiehuset have plads i det nye byggeri.

Byggeriet gennemføres efter en model, hvor Albertslund Kommune står for opførelsen af hele byggeriet og varetager forpligtigelser i medfør af gældende lovgivning, herunder udbudspligten og skal påtage sig sædvanlige bygherrerisici.

Efter aflevering er Citycon forpligtet til at købe erhvervsarealerne, mens Albertslund Kommune har forpligtet sig til at leje kontorlejemålet af Citycon.

Sagen har trukket ud

Sagen har været et stykke tid undervejs.

I december 2019 blev B. Nygaard Sørensen udvalgt til at stå for udvidelsen, men da entreprenøren efterfølgende gik konkurs, sendte Albertslund Kommune projektet i udbud igen.

I november 2020 godkendte kommunalbestyrelsen så at give totalentreprisen til Casa A/S, og man godkendte samtidig skema B, der gjorde det muligt at sætte gang i byggeriet.

Når nedrivningen er færdig, skal der bygges opad. Ifølge tidsplanen går selve byggearbejdet i gang allerede i efteråret 2021. Det forventes, at byggeriet kan være klart til aflevering og overdragelse i slutningen af 2022.

Ingen parkering

Arbejdet med etape 3 vil i første omgang betyde, at parkering på kommunens arealer på Vognporten ikke længere er mulig fra mandag 1. marts.

I stedet må man bruge kommunens andre P-pladser i og omkring Albertslund Centrum.

Tunnellen fra Vognporten er ligeledes sat ud af drift for en periode.

arrow Casa skal stå for byggeriet af Albertshøj 3
16. oktober 2020 kl. 06:07 Opdateret: kl. 08:13

KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?