6. december 2020
Kenneth Kristensen Berth. Arkivfoto
Kenneth Kristensen Berth. Arkivfoto
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gør hjertestarter-registrering lovpligtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gør hjertestarter-registrering lovpligtig
Albertslund Posten - 20. november 2020 kl. 14:11
Af Kenneth Kristensen Berth (DF), fhv. medlem af Folketinget & folketingskandidat

16 procent af de danskere, der får hjertestop, overlever nu heldigvis. Det er fire gange flere end for 20 år siden, men antallet kan forøges markant, hvis tilgængeligheden til hjertestartere øges.

I Albertslund Kommune findes der 114 registrerede hjertestarter, men kun 53 af dem er tilgængelige døgnets 24 timer. De andre er låst inde - og dertil kommer givetvis et antal hjertestartere, som slet ikke er registreret.

Det er ikke fornuftigt. I årevis er der blevet opfordret til at registrere og tilgængeliggøre hjertestartere, men der er stadig lang, lang vej endnu, hvis vi skal fortsætte af frivillighedens vej. Imens dør danskere unødvendigt.

Derfor bør Folketinget skride til lovgivning. Der skal være pligt til at registrere hjertestartere med præcis placering og hjertestarterne skal placeres, så de er tilgængelige for alle medmindre der kan angives en rigtig god grund til hvorfor det ikke skal være tilfældet.

På den måde er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kan øge antallet af patienter, der overlever et hjertestop betydeligt i forhold til de nuværende 16 procent. Alle har fortjent en chance for at overleve et hjertestop!


KONTAKT OS

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?